Redactia.ro
Home » Homepage » Anunțul lui Ludovic Orban despre redeschiderea restaurantelor. Ce se întâmplă de la 1 iulie

Anunțul lui Ludovic Orban despre redeschiderea restaurantelor. Ce se întâmplă de la 1 iulie

Ludovic Orban

Ludovic Orban a explicat că în acest moment nu poate fi vorba de redeschiderea restaurantelor și că următoarele măsuri de relaxare vor fi anunțate în funcție de evoluția situației din țară.

Când se redeschid restaurantele din țară

Potrivit premierului, următorul val de relaxare va avea loc după ce vor fi analizate efectele ultimelor măsuri de acest fel, de ridicare a restricțiilor. Ludovic Orban a explicat că evaluarea privind aceste măsuri și dacă ele vor fi date sau nu, se va face la 10 zile de la ultimul val de relaxare.

Prim-ministrul este prudent și în a spune dacă restaurantele se vor redeschide după 1 iulie. Astfel, Orban a spus că „Nu pot să dau un răspuns în momentul de faţă”.

Totodată, premierul a atras atenția asupra faptului că încă există un număr mare de infectări în țara noastră, iar ceea ce este și mai alarmant este că cazurile de coornavirus sunt aproape în toate județele din țară.

Încă avem un număr mare de infectări. Îngrijorător este că numărul de persoane infectate este distribuit în aproape toată ţara, ceea ce înseamnă că virusul este prezent aproape peste tot”.

Măștile de protecție încep să fie distribuite

Etapele de relaxare vin în condiţiile în care se înregistrează un nivel previzionat al răspândirii virusului în comunitate”, a spus premierul.

Ludovic Orban a explicat, de asemenea, că s-au achiziționat măștile ce trebuie împărțite persoanelor vulnerabile, care nu își pot permite să și le cumpere. Peste șapte zile este vor fi și livrate.

Va trebui că toate organele de control să fie mobilizate la maximum. Astăzi s-a finalizat licitaţia pentru măşti pentru persoanele vulnerabile.

Am alocat 230 de milioane din fondul de rezervă al guvernului. Licitaţia s-a derulat în condiţii bune. Măştile vor fi achiziţionate cu un preţ foarte bun de 0,68 şi vor fi livrate în termen de 7 zile.

Următorul val de relaxare din țara noastră ar trebui să fie pe 1 iulie, moment în care ar trebui redeschise și restaurantele.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: