Redactia.ro
Home » Coronavirus » Raed Arafat: Următorul val de măsuri de relaxare se amână. Ce se va întâmpla de acum încolo

Raed Arafat: Următorul val de măsuri de relaxare se amână. Ce se va întâmpla de acum încolo

Raed Arafat

Raed Arafat cred că următorul val de măsuri de relaxare nu va mai intra în vigoare, pentru că numărul de cazuri noi este în continuă creștere. Timp de cinci zile la rând, în țara noastră s-au înregistrat peste 300 de noi infectări provocate de COVID-19. În aceste condiții, autoritățile sunt reticente în a mai susține măsuri de relaxare, pentru că riscul de infecție ar fi mult mai mare.

Raed Arafat, avertisment dur: Următorul val de relaxare poate fi amânat Ce se va întâmpla de săptămâna viitoare

Șeful DSU este de părere că este mai mult decât posibil să fie amânat următorul val de relaxare, cel cu numărul patru, din moment ce măsurile sanitare impuse nu au mai fost respectate și numărul de infectări a crescut simțitor.

Este posibil să se amâne faza următoare de relaxare. Este posibil, nu este deloc exclus”, a declarat Arafat.

Mai mult decât atât, Raed Arafat spune că el va fi unul dintre aceia care se vor împotrivi valului patru de relaxare, din motive medicale evidente.

Cred că nu numai eu, poate și mai mulți colegi în cadrul grupului care include medici, personal tehnic, poate o să recomandăm amânarea momentului pentru noi măsuri de relaxare, analizând fiecare măsură care ar fi impactul ei”, spune șeful DSU.

Când vom reveni la normalitate, potrivit lui Raed Arafat

În același timp, Raed Arafat a explicat că normalitatea poate veni doar în momentul în care există un vaccin împotriva acestui virus. Până atunci, măsurile de relaxare vor fi însoțite de măsuri compensatorii, care să asigure că numărul de infectări nu va crește în continuare. De aceea, trebuie să purtăm masca în toate spațiile închise, nu se pot organiza evenimente cu multe persoane și trebuie să stăm la o distanță de doi metri chiar și atunci când ieșim la terasă.

„Noi am explicat clar – ne putem întoarce la normalitatea de dinaintea virusului când o să avem vaccin, tratament sau când virusul infectează un procent mai mare pe mapamond. Am zis că măsurile de relaxare, ca să funcționeze trebuie să aibă măsuri compensatorii – masca, distanțare. Dacă nu respectăm măsurile compensatorii, măsurile de relaxare duc la creștere necontrolabilă”, a spus Raed Arafat.

Valul al patrulea de relaxare din țara noastră trebuia să aibă loc de pe data de 1 iulie, dar potrivit anunțului făcut de Raed Arafat este probabil ca acesta să fie amânat, din cauza creșterii numărului de cazuri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: