Redactia.ro
Home » Homepage » Ce se întâmplă cu alocațiile și pensiile. Ludovic Orban a făcut anunțul

Ce se întâmplă cu alocațiile și pensiile. Ludovic Orban a făcut anunțul

Ludovic Orban

Resursele financiare ale țării pentru orice fel de majorare sunt limitate, a transmis premierul Ludovic Orban, referitor la dublarea alocațiilor și la creșterea pensiilor.

Ce se întâmplă cu alocațiile și pensiile

Totuși, premierul a explicat că este, totuși, posibilă o creștere graduală a alocațiilor, dar în niciun caz nu poate fi vorba de o dublare a lor de pe o zi pe alta. În privința pensiilor nu a fost luată, deocamdată, nicio decizie, a spus prim-ministrul, întrebat dacă a discutat cu Klaus Iohannis despre aceste majorări.

Ludovic Orban a transmis că trebuie să fie realizată prognoza pentru evoluția economiei și abia apoi va fi luată o decizie.

Nu am discutat. Am discutat despre programul economic. (…) Ministerul Finanţelor trebuie să prezintă raportul asupra stării economiei şi bugetului. De asemenea, Comisia de prognoză trebuie să realizeze prognoza pentru evoluţia economiei în perioada următoare, pe baza datelor economice.

O decizie va fi luată în curând, transmite premierul

Evident, urmărim şi toate analizele şi prognozele care sunt făcute de Comisia Europeană sau de alte instituţii precum Banca Mondială privitoare la evoluţia economiei româneşti şi economiei europene. În funcţie de asta, vom lua o decizie. Cum vom lua o decizie, o vom face publică”, a spus Orban.

Ludovic Orban a explicat că resursele financiare din acest moment sunt limitate, așa că nu trebuie să ne pripim în a le consuma. Obiectivul principal în acest moment este cel de a relua economia, după pandemie.

„Realitatea este că resursele financiare sunt limitate şi aceste resurse financiare trebuie utilizate cu foarte multă atenţie, pentru că obiectivul nostru fundamental este acela de a relua creşterea economică, de a susţine un ritm extrem de important de investiţii publice şi investiţii private, de a creşte exporturile, astfel încât să asigurăm un suport economic suficient de solid, pentru ca să putem creşte în mod real veniturile populaţiei”, a mai spus premierul.

Este posibl, totuși, să aibă loc a creștere a alocațiilor, dar doar cu 10%, sau să fie o majorare graduală, în niciun caz o dublare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: