Redactia.ro
Home » Știri » Alocațiile nu se mai măresc. Ludovic Orban: „Nu ne permite dublarea alocațiilor”

Alocațiile nu se mai măresc. Ludovic Orban: „Nu ne permite dublarea alocațiilor”

Ludovic Orban

Alocațiile nu vor mai fi dublate, așa cum anunțau oficialii cu puțin timp în urmă. Premierul Ludovic Orban anunță că nu sunt bani la buget pentru această mărire, așa că ea nu va mai fi aplicată. Parlamentul a aprobat deja creșterea alocațiil, dar prim-ministrul spune că nu există bani.

UPDATE: Ludovic Orban a transmis că Guvernul va ataca la Curtea Constituțională acest proiect de lege, privitor la alocațiile copiilor.

 Decizia pe care am luat-o a fost să atacăm la Curtea Constituţională, pentru că este un proiect in care nu sunt prevăzute sursele de finanţare, cum sunt multe proiecte care au fost adoptate fără un punct de vedere al Guvernului şi fără o încercare de colaborare şi deja am câştigat la CCR câteva sesizări pentru că ele (legile n.r.) nu au prevăzut sursa de finanţare şi nu au posibilitatea efectivă de punere în practică”, a explicat premierul Ludovic Orban.

Alocațiile nu se mai măresc, spune Ludovic Orban

Totuși, Ludovic Orban a spus că se va căuta o soluție pentru ca alocațiile să crească, într-adevăr, dar trebuie stabilit, mai întâi, un calendar pentru această majorare a alocațiilor.

Premierul a spus că aceasta este deja a doua mărire a alocațiilor, după cea realizată în martie în acest an.

Vom căuta o soluţie. Nu ne putem permite dublarea alocaţiilor, e a doua dublare care e făcută după cea cea care a existat în martie, în dezbaterea legii bugetului din 2019. Sigur că vom da o garanţie privind dublarea alocaţiilor, dar va trebui să gândim un timing, un calendar de creştere a alocaţiilor”, a spus premierul, duminică seară, la România TV.

De asemenea, Ludovic Orban a explicat faptul că banii care vor fi primiți anul viitor sunt deja stabiliți pentru altceva, așa că s-ar putea să nu poată fi folosiți cu alt scop decât acela.

Banii pe care-i vom primi şi anul viitor, nu sunt bani cu care să faci ce vrei. În general, sunt bani pentru dezvoltare, pentru infrastructură, pentru cercetare, pentru Europa inteligentă, smart city”, a argumentat Orban.

Premierul Ludovic Orban a precizat că încă nu s-au făcut calcule privind această dublare, astfel că nu se știe de unde o să fie luați bani efectiv pentru a plăti acest ajutor în bani pentru părinți. Potrivit acestuia, impactul asupra bugetului ar fi prea mare, iar fondurile care sunt disponibile sunt cele din exercițiul financiar 2014-2020.

Statul ar putea primi bani europeni pentru a fi rezolva diverse probleme, dar prooritățile sunt altele pentru Guvern, așa că ei nu vor fi folosiți pentru alocații.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: