Redactia.ro
Home » Știri » Orban, ieșire vehementă contra Avocatului Poporului. De ce vrea demiterea lui Renate Weber

Orban, ieșire vehementă contra Avocatului Poporului. De ce vrea demiterea lui Renate Weber

Ludovic Orban

Ludovic Orban vrea s-o demită pe Renate Weber după ce aceasta a atacat la CCR impozitatea pensiilor speciale. Premierul a anunțat că va cere grupurilor parlamentare liberale să investigheze posibilitatea demiterii ei.

Nu mai e de mult Avocatul Poporului. S-a arătat a fi prietenul celor cu pensii foarte mari. Voi cere grupurilor parlamentare ale PNL să investigheze posibilitatea de a o demite pe Renate Weber pentru a numi un Avocat al Poporului care să acționeze în conformitate cu Constituția și în interesul cetățenilor români”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Mediafax.

Premierul a subliniat că Renate Weber se comportă ca avocatul celor care au încălcat legea și au pus în pericol sănătatea celorlalți. „Renate Weber s-a arătat a fi prietenul PSD, avocatul PSD și acum se arată a fi avocatul celor cu pensii speciale mari, de peste 7000. Nu e vorba de toți cei care s-au pensionat – militari, polițiști, jandarmi, care au pensii de 3500-4500, care au lucrat în operativ.

Se arată a fi apărătorul celor care beneficiază de pensii anormal de mari, cei care au abuzat legislația pensiilor, au profitat de orice portiță și și-au umflat pensiile cu pompa. Asta e Renate Weber, avocatul acestor oameni”, a mai adăugat Orban.

Avocatul Poporului a atacat la CCR impozitarea pensiilor speciale

Reacția șefului Executivului a venit după ce Avocatul Poporului a atacat, joi, la Curtea Constituțională legea care prevede impozitarea pensiilor speciale din România.

Renate Weber a explicat că a făcut acest demers deoarece consideră că beneficiarii de pensii speciale sunt discriminați. „Este vorba de o impozitare, chiar dacă legea vorbește de o taxare. În realitate suntem în fața unui impozit, ba mai mult, a unei duble impozitări.

Pensiile de serviciu de peste 2.000 de lei sunt deja impozitate cu 10%, iar taxarea introdusă de lege se adaugă peste acea impozitare. Pe de altă parte, am considerat că sunt încălcate două articole din Constituție, articoul 16 și articolul 56.

Orice stat are dreptul să își stabilească sistemul de impozitare, dar acesta trebuie să fie nediscriminatoriu. Aici, pensionarii care primesc pensii de serviciu sunt discriminați”, a spus Renate Weber, potrivit digi24.ro.

Trebuie amintit că legea privind impozitarea pensiilor speciale a trecut miercuri de Camera Deputaților, care a avut calitate de for decizional. Legea prevede ca sumele care depășesc pragul de 7.000 de lei să fie impozitate cu 85%. Pensiile speciale cuprinse între 2.000 și 7.000 de lei vor fi impozitate, ca și până acum, cu 10%.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: