Redactia.ro
Home » Homepage » Dublarea alocațiilor, amânată. Ministrul de Finanțe spune că nu există fonduri: „De unde să luăm acești bani?”

Dublarea alocațiilor, amânată. Ministrul de Finanțe spune că nu există fonduri: „De unde să luăm acești bani?”

Dublare alocații

Majorarea alocațiilor se amână. Copiii nu vor primi bani mai mulți de la stat, pentru că, potrivit ministrului Florin Cîțu, nu există fonduri care să acopere aceste cheltuieli.

Alocațiile nu se mai majorează din luna august

Anul trecut, PSD a inițiat o lege prin care alocațiile să fie dublate, iar cum aceasta a și fost votată în Parlament, de la 1 august 2020 cei cei mici urmau să primească bani mai mulți de la stat.

Acest lucru nu se va mai întâmpla, pentru moment, anunță Florin Cîțu, care a explicat că la acea dată, membrii de la PSD care au inițiat legea nu au prevăzut și o soluție de finanțare a acestuia. Astfel că nu există bani pentru a fi suporta această mărire considerabilă.

Potrivit legii votate, pentru copiii până la 2 ani, s-a stabilit majorarea alocației la 600 de lei, pentru copiii între 2-18 ani, s-a prevăzut majorarea alocației la 300 de lei, iar pentru toți copiii cu handicap, s-a dorit majorarea alocației la 600 de lei.

Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor. Ministrul Cîțu face lumină

Din cauza crizei sanitare provocate de coronavirus, Guvernul vrea să fie amânat acest termen, pentru că nu sunt bani pentru a face această majorare începând de la 6 august 2020.

Parlamentul a respins această propunere, iar ultimul cuvânt îl va avea Klaus Iohannis, care este obligat să promulge legea în forma aceasta.

Ministrul de Finanțe spune că nu există nicio soluție pentru a acoperi aceste cheltuieli și a argumentat că legea PDS a fost votată după ce bugetul pentru tot anul 2020 fusese deja stabilit, iar aceste majorări nu au fost luate în calcul.

Suntem în plină criză globală. De unde să luăm acești bani? Să taxăm populația mai mult? Să tăiem de la investiții sau să ne împrumutăm și mai mult? Nimeni nu spune de unde putem scoate acești bani”, a declarat Florin Cîțu.

Ministrul de Finanțe este ferm convins că nu se poate ca legea să fie promulgată, dar cei de la PSD au avertizat că vor depune moțiune de cenzură dacă majorarea alocațiilor nu va intra în vigoare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: