Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă cu pensiile din România. Florin Cîțu, cea mai proastă veste pentru pensionari

Ce se întâmplă cu pensiile din România. Florin Cîțu, cea mai proastă veste pentru pensionari

anunț pensii România

Ce urmează să se întâmple cu pensiile din România. Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, anunță vești proaste pentru români.

Florin Cîțu a anunțat că modificarea legii pensiilor va cauza probleme de sustenabilitate bugetului pentru următorii ani. Ministrul Finanțelor susține că are o soluție pe care o va prezenta Guvernului.

Florin Cîțu a anunțat ce se întâmplă cu pensiile din România

Aseară, Ministrul Finanțelor, Forin Cîțu a spus că legea pensiilor care a trecut de Parlament nu are sursă de finanțare, ținând cont de contextul actual.

”O să vă spun o părere personală, este clar că această lege a pensiilor creează probleme de sustenabilitate a bugetului, nu numai pentru 2020, ci și pentru 2021 și 2022. Pentru 2020 înseamnă un plus de 10 miliarde de lei la buget plus 30 de miliarde de lei în 2021, bani care nu există, bani care trebuie împrumutați!”

, spune Florin Cîțu.

Ministrul susține că agențiile de rating și instituţiile financiare internaţionale avertizează că economia mondială este în risc, în această perioadă.

Florin Cîțu consideră că există alternative la legea pensiilor, care pot proteja economia țării.

”Există o problemă, iar eu voi prezenta două scenarii premierului, Guvernului, cu tot ceea ce înseamnă cheltuieli în perioada următoare, inclusiv Legea pensiilor, evoluţia cheltuielilor, dar şi riscurile aferente. Scenariile fără riscuri nu au niciun sens. Apoi decizia va fi una politică.


Sunt un ministru responsabil şi precaut. Mă pregătesc cu o rectificare bugetară care să îmi asigure sustenabilitatea atât în 2020 dar şi pe viitor. Nu vreau să aruncăm ţara în haos doar cu decizii pripite sau cu decizii politice”
, a continuat ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, în declarațiile susținute la România TV.

Ministrul Finanțelor anunță că va face o reevaluare e cheltuielilor din buget

Abia apoi se poate reconsidera legea pensiilor, care va reprezenta un compromis, „fără a arunca economia în aer”, a explicat Cîțu. Ministrul susține că modificarea legii pensiilor vine doar pe fondul unor noi discuții purtate în Guvern, despre cheltuielile bugetare.

„Premierul şi toată lumea a anunţat că vor creşte pensiile de la 1 septembrie, dar numai în contextul acestei economii care astăzi traversează cea mai dureroasă criză pe care am văzut-o noi în ultima sută de ani. Toată arhitectura bugetului depinde de ceea ce se întâmplă cu economia în perioada următoare. La rectificarea bugetară vom avea o imagine mai aproape de realitate la şase luni de zile şi vom vedea atunci decizia politică”, a spus Florin Cîţu.

Recent, Ludovic Orban anunțase că, de la 1 septembrie va crește punctul de pensie în România, aspect confirmat și de Ministru Muncii Violeta Alexandra.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: