Redactia.ro
Home » Știri » Veste importantă pentru toți românii! Ce se va întâmpla cu majorarea pensiilor

Veste importantă pentru toți românii! Ce se va întâmpla cu majorarea pensiilor

Majorarea pensiilor 2020

Ministrul Muncii a vorbit marți despre majorarea pensiilor și despre ce se va întâmpla cu ele. Violeta Alexandru a menționat că nu știe procentul cu care pensiile vor fi majorate. Totodată, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a precizat că nu se va lua în calcul nicio creștere de taxe.

Ce se va întâmpla cu majorarea pensiilor?

Ministrul Muncii, Violeta Alexandra a precizat marți la România9 că nu știe exact cu cât vor fi majorate pensiile, dar a asigurat că acestea vor crește.

Pensiile vor crește, aștept evaluarea încasărilor la buget pe care Ministerul Finanțelor are obligația să o facă. Sunt adepta comunicărilor doar pe bază de cifre și pe situații generate de analiza bugetului, nu sunt adepta răspândirii de zvonuri, opinii, păreri.” a spus Violeta Alexandru.

Ministrul a declarat că nu dorește să dea un răspund neoficial despre acest lucru, dar că legea este în vigoare, iar banii sunt în buget.

Referitor la informațiile despre procentul cu care vor fi majorate pensiile, Violeta Alexandru a declarat că cifrele vor fi menționate la finalul pandemiei de coronavirus.

Da, finalul de pandemie pe care nu vi-l pot prevedea eu în acest moment. Ministerul de Finanțe are obligația să facă această evaluare la șase luni. Să nu vă surprindă că punem accent pe măsurile active pentru a ajuta sectorul economic să revină în activitate”, a declarat Ministrul Muncii.

Ministrul Finanțelor va prezenta creșterea pensiilor

Conform ministrului de Finanțe Florin Cîțu, de la 1 septembrie, va prezenta mai multe scenarii Guvernului legate de creșterea pensiilor, iar decizia va fi una politică.

Lucrăm cu mai multe scenarii la Ministerul Finanţelor Publice. Voi prezenta aceste scenarii Guvernului, iar decizia va fi una politică, referitoare la creşterea pensiilor. Voi prezenta aceste scenarii Guvernului, în funcţie de evoluţia încasărilor la buget şi alţi indicatori macroeconomici”, a menţionat Cîţu.

De asemenea, Florin Cîțu a subliniat faptul că nu va lua în calcul nicio creștere de taxe, dând exemplul Suediei care a redus taxele în criza din 2008, deși este un stat care crede în taxe mari.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: