Redactia.ro
Home » Știri » Mărirea alocațiilor pentru copii. Ludovic Orban a anunțat când se vor da bani în plus

Mărirea alocațiilor pentru copii. Ludovic Orban a anunțat când se vor da bani în plus

mărirea alocațiilor

Vești bune pentru părinți. Premierul Ludovic Orban a anunțat că mărirea alocațiilor pentru copii va avea loc până la urmă anul acesta.

Îndelung dezbătutul subiect al alocațiilor pentru copii a ajuns în sfârșit la final. Copiii și părinții vor avea parte de sume mai mari de bani, începând din această toamna, cel mai probabil. Anunțul mult așteptat a fost făcut de premierul României, în cursul zilei de luni.

„Sigur o să încercăm să creștem alocația”, a spus prim-ministrul Ludovic Orban. „Dublarea alocațiilor, impactul anual e de 7,3 miliarde. De unde să găsești 7,3 miliarde suplimentare? Este o sumă mare. Sigur o să încercăm să creștem alocația cu cât ne va permite situația bugetară și situația economică”, a declarat șeful Executivului, potrivit Digi24.

Mărirea alocațiilor. Câți bani vor primi copiii din România

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea legii dublarea alocațiilor în ianuarie 2020. Astfel, alocațiile urmau să fie în cuantum de:

  1. a) 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
  2. b) 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani;
  3. c) 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

În spațiul public a apărut informația că nu pot fi dublate alocațiile pentru copii din cauza impactului bugetar pe pensiile speciale. De aceea, Parlamentul a adoptat legea privind eliminarea pensiilor speciale. Apoi s-a dat un nou termen, 1 august.

Însă, din cauza pandemiei de COVID-19, Guvernul a vrut să amâne încă o dată dublarea alocației. O asemenea măsură luată în acest moment ar avea, susțin guvernanții, un impact semnificativ asupra bugetului statului, toate fondurile fiind folosite pentru combaterea virusului.

Mărirea alocațiilor, o măsură care trebuie bine cântărită

În ceea ce privește alocațiile, care ar trebui să se dubleze, președintele Klaus Iohannis a declarat că este una dintre măsurile care trebuie cântărite foarte bine de Guvern şi de Ministerul de Finanţe. În plus, el a amintit că alocaţiile au fost dublate deja în urmă cu câteva luni.

„Recunosc. Şi mie mi-ar plăcea ca românii să primească mai mulţi bani, dar banii trebuie să vină de undeva, trebuie să existe undeva şi acest echilibru trebuie realizat de Guvern şi de Ministerul Finanţelor. Cu siguranţă, la mijlocul anului se va analiza şi această chestiune şi vom primi de la Guvern un răspuns”, a declarat președintele Klaus Iohannis, luna trecută.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: