Redactia.ro
Home » Știri » Mărirea pensiilor și alocațiilor, în 2020. Ce se întâmplă cu salariile bugetarilor

Mărirea pensiilor și alocațiilor, în 2020. Ce se întâmplă cu salariile bugetarilor

Mărirea pensiilor și alocațiilor, în 2020. Ce se întâmplă cu salariile bugetarilor

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a transmis că în contextul pandemiei de coronavirus, trebuie luate niște decizii importante în ceea ce privește cheltuielile pentru tot anul 2020. Având în vedere toate măsurile luate pentru reducerea efectelor în plan social și economic ale COVID-19, ministrul a ținut să precizeze că deficitul bugetar este în creștere, astfel că toate cheltuielile neesențiale trebuie tăiate. Care sunt, mai exact, acele categorii de cheltuieli nu se știe încă, fiind o analiză în curs de desfășurare.

„Rolul este de a ne asigura că oamenii primesc ajutoare, pensii, salarii, dar nu va fi ușor și e necesară o reevaluare a întregului buget pe tot anul”, a declarat Florin Cîțu, luni, la finalul ședinței de guvern.

Ce se întâmplă cu salariile bugetarilor

Totuși, Florin Cîțu a dat asigurări că nu există un proiect care să prevadă scăderea salariilor bugetarilor, dar a atras atenție că totul depinde de execuția bugetară.

„Nu, am spus că în acest moment, nu există în lucru la Ministerul Finanțelor Publice așa ceva. Deci, nu, nu ne uităm la așa ceva. Ne uităm la cheltuieli, e adevărat, dar în ceea ce privește aparatul bugetar, știți foarte bine, acest guvern a început cu 16 ministere în loc de 27, fiecare minister și-a făcut o reorganizare, eu am terminat reorganizarea ANAF, urmează și reorganizarea Ministerului Finanțelor Publice, digitalizarea”, a spus Florin Cîțu.

Cresc pensiile și alocațiile?

În ceea ce privește pensiile și alocațiile, Ministrul de Finanțe a transmis că acestea erau, într-adevăr, cuprinse în bugetul inițial și au fost alocați bani în buget pentru creșterile de alocații și pensii anunțate de Guvern, dar având în vedere pandemia de coronavirus, este foarte posibil ca aceste măriri să nu mai aibă loc.

„Dacă după primele două luni execuția bugetară arăta foarte bine, vă spun că în acest moment, în martie, deja vedem impactul crizei, cu venituri mai mici, cheltuielile crescute, iar la rectificarea bugetară vă spun că avem o creștere semnificativă a cheltuielilor, vom aloca în plus un miliard de lei doar pentru concediile medicale, o sumă semnificativă pentru șomaj tehnic, peste 7 miliarde de lei, și mai avem și alte cheltuieli pentru ajutor social, asta înseamnă că vom cheltui foarte mult, în timp ce pentru tot anul veniturile bugetare scad semnificativ, deficitul bugetar crește, estimarea pentru tot anul crește, ceea ce înseamnă că și necesarul de finanțare crește“, a transmis ministrul, potrivit Digi24.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: