Redactia.ro
Home » Știri » Florin Cîțu, anunț important: ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor

Florin Cîțu, anunț important: ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor

florin cîțu

Ministrul Finanțelor dă asigurări că salariile şi pensiile vor fi plătite la timp. Florin Cîțu a transmis, vineri, printr-un mesaj postat pe Facebook, că Executivul a prevăzut linii de creditare pentru toate companiile din România.

„Avem scheme de ajutor pentru toți angajații din România și avem linii de creditare pentru toate companiile din România. Pentru cei din sectorul public, plătim toate salariile la timp pentru toți angajații. Pentru pensionari, toate pensiile vor fi plătite la timp. Nu lăsăm pe nimeni în urmă, nu ne oprim aici. Venim cu mai multe măsuri care să îi ajute pe români”, a spus Florin Cîțu.

Anunțul lui Cîțu vine după ce moneda națională a rămas, vineri, la o valoare apropiată maximului istoric, în raport cu moneda euro, fiind cotat de către Banca Naţională la 4,8444 lei, după ce pe interbancar a trecut din nou de maximul istoric, atins marţi, 17 martie, de 4,8448 lei/euro, potrivit ZF.ro.

Măsuri de sprijin luate de guvern

Sprijinul de stat pentru șomajul tehnic se va acorda companiilor afectate direct pentru implementarea ordonanței militare care a suspendat activitățile în restaurante, baruri, cafenele – precizează autoritățile.

O altă categorie este cea a companiilor cu încasări mai scăzute, cu cel puțin 25%. 30 miliarde de lei sunt puși la dispoziție de Guvern, într-o primă etapă, pentru a ajuta companiile din țară să lupte împotriva crizei economice aduse de pandemia coronavirus.

„Dacă ești IMM și ai fost afectat în această perioadă de criză, poți să mergi la o bancă, să-ți iei o linie de credit pentru investiții, pentru capital de lucru. Dobânda este subvenționată 100% de stat pentru perioada de stare de urgență și câteva luni după aceea, iar creditele sunt garantate până la 90%, în funcție de mărimea creditului. A doua măsură este aceea care se referă la șomaj tehnic.

Dacă ai o companie care a fost afectată de declararea stării de urgență și activitatea ți-a fost oprită total sau parțial și decizi împreună cu angajații că vrei să beneficiezi de șomaj tehnic, statul plătește 75% din salariul de bază, dar nu mai mult decât 75% din salariul mediu pe economie. Toate informațiile le veți găsi la oficiile județene de forță de muncă”, a declarat ministrul Florin Cîțu.

O altă măsură este rambursarea rapidă a taxei pe valoare adăugată. Aceasta va fi returnată către companii, în martie și aprilie, reprezentând o injecție de aproape 10 miliarde de lei lichidăți pentru ca firmele să își plătească facturile, furnizorii și angajații.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: