Redactia.ro
Home » Știri » Florin Cîțu S-A RETRAS chiar înainte de votul de învestitură al Parlamentului

Florin Cîțu S-A RETRAS chiar înainte de votul de învestitură al Parlamentului

Cîțu

Florin Cîțu a renunțat la funcția de premier chiar înainte de votul din Parlament. El avea toate șansele să fie prim-ministru, în condițiile în care mai multe partide anunțaseră că vor vota Guvernul Cîțu, în contextul pandemiei de coronavirus.

În această situație, președintele Klaus Iohannis va chema, din nou, partidele politice la Cotroceni și va face o nouă propunere de premier. În cursul zilei de astăzi, președintele va face o declarație de presă.

Administrația Prezidențială anunță că Florin Cîțu și-a depus mandatul.

„Domnul Florin Vasile Cîțu și-a depus astăzi mandatul de prim-ministru desemnat. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de această decizie și urmează să facă o declarație de presă în cursul acestei seri”, se arată într-un comunicat de presă, potrivit Digi 24.

Avea toate șansele să devină premier

Retragerea lui Florin Cîțu ar veni pe fondul crizei coronavirusului și în contextul în care alegerile anticipate par imposibil de organizat, motiv pentru care următoarea propunerea de premier va fi una care trebuie să adune o majoritate, astfel încât să fie învestit un guvern până la alegerile parlamentare la termen, de la finalul anului.

Înaintea ședinței de plen se contura deja o majoritate care să asigure învestirea Guvernului Cîțu, după ce PNL, USR, UDMR, ALDE, PMP și Pro România au anunțat că vor vota învestirea guvernului.

Ședința de plen în care ar fi trebuit dat votul pentru Guvernul Cîțu era programată joi, de la ora 16. Liderii mai multor partide, printre care Pro România, ALDE, PMP sau USR au anunțat că votează guvernul astfel încât să poată gestiona criză un guvern plin.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, prima reacţie la retragerea lui Cîţu

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, prima reacţie la retragerea lui Cîţu#stiripesurse

Publicată de stiripesurse.ro pe Joi, 12 martie 2020

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: