Redactia.ro
Home » Știri » Joia mare pentru Guvernul Cîțu. Cum arată ultimele calcule, înainte de vot

Joia mare pentru Guvernul Cîțu. Cum arată ultimele calcule, înainte de vot

Guvernul Cîțu

Guvernul Cîţu are şanse mari să primească votul de învestitură. Astăzi, Camera Deputaților și Senatul au plen reunit, de la ora 16.00, în care vor vota învestirea Guvernului Florin Cîțu.

Deși în spațiul public s-a vehiculat zvonul că liberalii fie nu vor vota, fie vor absenta cât să nu fie suficiente voturi pentru, în cele din urmă s-a decis că liberalii vor fi în sală și vor vota pentru învestirea propriului guvernului.

Marcel Ciolacu a anunţat că nu va vota Guvernul Cîţu, în timp ce USR, Pro România, PMP, ALDE şi celelalte partide mai mici au anunţat că nu îşi doresc anticipate şi că România are nevoie de un guvern stabil în plină criză a coronavirusului.

„În cadrul PSD am luat o decizie politică clară că nu vom vota Guvernul Cîţu. Acest guvern, din punctul nostru de vedere, nu merită să fie votat. Totuşi PSD este o minoritate în acest moment, în Parlament. Responsabilitatea creerii unei majorităţi este a PNL. Eu merg pe buna credință a PNL, că vor un guvern. De altfel, fără noi, ar putea avea o majoritate lejeră, mai ales că toți ceilalți au spus că votează pentru”, a declarat Ciolacu, miercuri seară, la România TV.

Ședința va avea loc cu acordul DSP

Președintele interimar al social –democraților a mai spus că va trimite adrese la instituțiile statului pentru a putea ține ședința de plen din Parlament, în care se va vota Guvernul Cîțu. Și asta pentru că se vor strânge mai mult de 100 de persoane într-un spațiu închis, lucru ce se poate face doar cu aprobare din cauza coronavirusului.

„Mâine (astăzi, n.r.) o să fim prezenți. De dimineață o să facem adrese la DSU, DSP, așa cum am văzut că a cerut domnul Marcel Vela. Dacă totul e ok, o să ținem ședința”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul deputaţilor USR, Cătălin Drulă, afirmă că, în situaţia generată de epidemia de coronavirus, a nu vota Guvernul Cîţu, înseamnă iresponsabilitate, indiferent din ce partid faci parte.

„În situaţia de faţă, să nu votezi mâine învestirea unui guvern cu puteri depline înseamnă iresponsabilitate. Indiferent din ce partid faci parte. Iar să nu îţi votezi propriul guvern, de dragul unui joc politic mărunt, în condiţiile în care există o majoritate clară de susţinere, ar însemna iresponsabilitate în formă agravată”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu a anunţat tot miercuri că, în contextul răspândirii infecţiei cu noul coronavirus, parlamentarii partidului vor vota pentru învestirea Guvernului Cîţu, plecând de la consideraţia „mai bine un Guvern slab, decât niciunul”.

„Şi colegii mei şi eu vom vota acest Guvern. Vom pleca de la următoarea consideraţie: decât niciun Guvern, mai bine un Guvern slab. Nu am impresia că premierul desemnat este ceea ce trebuie, dar decât să fim în situaţia de a nu avea un Guvern preferăm o soluţie care să creeze premisele necesare pentru a combate în mod eficient criza”, a afirmat Tăriceanu, după şedinţa Biroului Politic Executiv al ALDE.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: