Redactia.ro
Home » Știri » Marcel Ciolacu, anunț oficial despre moțiunea de cenzură

Marcel Ciolacu, anunț oficial despre moțiunea de cenzură

marcel ciolacu

Președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a anunțat că social-democrații vor depune o moțiune de cenzură în noua sesiune parlamentară.

„În sesiunea următoare parlamentară PSD va depune o moțiune de cenzură. Categoric. Vom vedea termenele. Constituția îți oferă posibilitatea de a veni cu asumarea răspunderii pe anumite legi. Dar acei oameni s-au gândit la reforme, reforme în educație, în sănătate. Guvernul a adus această pârgie până la urmă constituțională în derizoriu. Domnul Orban va rămâne singurul premier care a încălcat și a declanșat un conflict constituțional”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3.

De asemenea, Marcel Ciolacu afirmă că premierul Ludovic Orban trebuie demisioneze dacă judecătorii CCR vor ajunge la concluzia că Executivul a generat un conflict juridic de natură constituţională, prin angajarea răspunderii pe legea bugetului.

„În cazul în care CCR stabilișete că s-a generat un conflict juridicat, orice Guvern sau prim-ministru de bun-simț trebuie să își dea demisia, fără doar și poate. În momentul în care forțezi așa de mult legea și vii cu o asumare pe buget, eu sper că CCR ne va da nouă dreptate. Atunci categoric Guvernul va trebui să își dea demisia”, a mai precizat președintele interimar PSD Marcel Ciolacu.

PSD atacă legea bugetului la CCR

PSD va face o sesizare de neconstituționalitate și cu privire la proiectul de modificare a OUG 114/2018.

Decizia liderilor social-democrați a fost adoptată cu unanimitate. Deși CCR a fost sesizată în acest caz, asta înseamnă că bugetul pe anul 2020 nu este blocat, dar că este așteptată o decizie a Curții pentru a se vedea dacă judecătorii CCR consideră procedura de asumare ca fiind constituțională sau nu.

Bugetul de stat, deoarece a fost asumare a răspunderii de către Guvernul României şi de către Orban, va fi atacat astăzi de către mine şi de către preşedintele Senatului ca şi conflict constituţional, la CCR (…). Nu există precedent în Europa ca un guvern democratic să vină cu un buget fără să fie dezbateri în Parlament. De la Ceauşescu, România nu a mai cunoscut aşa ceva, de 30 de ani. Chiar dacă nu vom reuşi să stopăm acest buget, cu certitudine, dacă decizia ne va fi favorabilă, vom stopa ca altcineva în viitor să facă acest lucru. Cu alte cuvinte, Ludovic Orban va intra în istorie ca primul prim ministru care şi-a permis acest lucru, nu numai din România, ci din Europa democratică”, a spus Ciolacu.

El a adăugat că în data de 30 decembrie va depune sesizare pe OUG 114. „Efectele ordonanţei vor fi suspendate până ce CCR va da o decizie”, a spus Marcel Ciolacu, potrivit digi24.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: