Redactia.ro
Home » Homepage » Cîțu a depus la Parlament lista de miniștri şi programul de guvernare. Cum arată cabinetul său

Cîțu a depus la Parlament lista de miniștri şi programul de guvernare. Cum arată cabinetul său

Cîțu

Premierul desemnat Florin Cîțu şi-a prezentat echipa de miniştri şi a depus lista în Parlament. Biroul Executiv al PNL a aprobat vineri, în unanimitate, lista şi programul de guvernare ale Cabinetului Cîţu.

Singura modificare în componenţa noului Guvern este la Ministerul Finanţelor, unde a fost propus Lucian Heiuş „Am prezentat lista guvernului şi programul de guvernare, le vom depune astăzi în Parlament. Lucian Heiuş este propus pentru Ministerul Finanţelor. Este un om cu care am lucrat”, a anunţat Florin Cîţu.

Lucian-Ovidiu Heiuș, de 54 de ani, este de profesie inginer metalurgist și economist, a condus Fiscul din Timișoara din 2005, timp de 7 ani, apoi a intrat în Ministerul de Finanțe trei ani, până în 2013, revenind în același an la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timişoara, care coordonează activitatea ANAF pe regiunea de Vest – patru judeţe: Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş. Membru liberal din 1999, conduce filiala de Hunedoara a PNL din aprilie 2017. Este deputat de Hunedoara, la primul mandat, ales în 2016. Heiuș s-a născut la Orăștie, jud. Hunedoara, la 13 noiembrie 1965.

Premierul desemnat, Florin Cîţu, a menţionat că în programul de guvernare există câteva modificări la capitolele Transporturi şi Sănătate.

„La Transporturi a apărut situaţia de la CFR Marfă şi la Sănătate – situaţia coronavirus. (…) Ceea ce includem în programul de guvernare este ceea ce am făcut în aceste zile pentru a reduce şi a stopa această epidemie şi planurile pentru viitor. Va fi hotărâre de guvern săptămâna viitoare, prin care suplimentăm fondurile pentru Ministerul Sănătăţii, în special pentru Terapie Intensivă, bani pe care îi luăm din Fondul de rezervă”, a spus premierul desemnat, potrivit Mediafax.

Lista miniștrilor din noul cabinet

Premier – Florin Cîțu

Vicepremier – Raluca Turcan

Ministerul Afacerilor Externe -Bogdan Aurescu

Ministerul Afacerilor Interne – Marcel Vela

Ministerul Apărării Naționale – Nicolae Ciucă

Ministerul Finanțelor – Lucian Heiuș

Ministerul Economiei – Virgil Popescu

Ministerul Dezvoltării – Ion Ștefan

Ministerul Justiției – Cătălin Predoiu

Ministerul Agriculturii – Adrian Oros

Ministerul Muncii – Violeta Alexandru

Ministerul Mediului – Costel Alexe

Ministerul Educației – Monica Anisie

Ministerul Fondurilor Europene – Ioan Marcel Boloș

Ministerul Tineretului și Sportului – Ionuț Stroe

Ministerul Transporturilor – Lucian Bode

Ministerul Culturii – Bogdan Gheorghiu

Ministerul Sănătății – Victor Costache

 

Loading...