Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis l-a desemnat pe Florin Cîțu premierul României

Klaus Iohannis l-a desemnat pe Florin Cîțu premierul României

Klaus Iohannis l-a desemnat pe Florin Cîțu premierul României

Klaus Iohannis l-a desemnat pe Florin Cîțu premierul României. Miercuri seara, președintele României l-a numit premier pe fostul ministru de finanțe în Guvernul Orban, Florin Cîțu.

Klaus Iohannis l-a desemnat pe Florin Cîțu premierul României

Miercuri seara, Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Florin Cîțu. Acesta este fostul ministru de Finanțe în Guvernul Orban, și s-a înscris în PNL odată cu intrarea în Parlament, în 2016. Florin Cîțu a avut conflicte deschise cu fostul ministru al Finanțelor publice, Eugen Teodorovici, și cu primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Cîțu s-a născut în 1972, a absolvit Universitate de Stat din Iowa, fiind specializat în domeniul economic. De asemenea, este licențiat în economie la Grinnell College din SUA, având doctoratul în macroeconomie și economie internațională la Iowa State university.

În perioada 2001-2003 a lucrat ca economist pentru Banca Națională a Noii Zeelenda și pentru Banca Europeană de Investiții, Luxemburg în perioada 2003-2005. Din 1 februarie 2018 este membru în Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital și al Comisie pentru afaceri europene din 24 septembrie 2018.

Florin Cîțu desemnat premier

Klaus Iohannis a semnat decretul prin care îl desemnează pe Florin Cîțu premier.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 26 februarie a.c., decretul prin care îl desemnează pe domnul Vasile-Florin Cîţu în calitate de candidat la funcția de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituția României, republicată.”

Pentru desemanare în funcția de premier erau și alte nume, precum Nicolae Ciucă, Bogdan Aurescu și Cătălin Predoiu.

„Nici în cele mai negre vise nu îl vom vota pe Florin Cîțu”, a spus Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, astăzi, după consultările cu șeful statului.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu ar putea fi demis din funcție deaorece l-a enervat pe Ludovic Orban, cu subiectul Irina Rimes, fiind desemnată ambasador al lui Brâncuși.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: