Redactia.ro
Home » Homepage » Klaus Iohannis, decizie de ultimă oră în criza epidemiei de coronavirus

Klaus Iohannis, decizie de ultimă oră în criza epidemiei de coronavirus

klaus iohannis

Coronavirus. Președintele Klaus Iohannis l-a sunat pe ambasadorul României în Italia, George Gabriel Bologan, pentru a se interesa despre situația românilor aflați în Italia și despre modul în care ambasada și consulatul s-au organizat, în contextul epidemiei de coronavirus.

Klaus Iohannis a transmis un mesaj de solidaritate atât pentru comunitatea românească cât și pentru întreaga Italie, potrivit site-ului Televiziunii Române.

„Aseară, președintele României mi-a telefonat pentru a se interesa de starea comunității românești,  de starea de spirit a românilor din Italia și a transmis un mesaj de solidaritate atât românilor cât și  poporului italian și președintelui italian. S-a interesat de soarta corpului diplomatic, modul în care ne-am organizat. În astfel de momente solidaritatea tonifică, indiferent din partea cui este manifestată, mai ales dacă vine din partea șefului statului (…) Ne vom continua activitatea, eu personal, oficiile consulare vor funcționa pentru a asigura asistenta consulară de urgență”, a declarat ambasadorul României în Italia.

Diplomatul a transmis că autoritățile din Italia au o grilă în baza cărei iau măsuri în ceea ce privește carantinarea la domiciliu sau internarea acestora.

Ministrul Muncii, mesaj pentru părinții care nu au cu cine să-și lase copiii acasă

„Starea comunității românești este în general bună. Oamenii au înțeles că măsurile sunt luate spre binele comunităților umane. Suntem surprinși cu toții și alarmați deoarece ne este perturbat ritmul vieții, apare o schimbare a gândirii a modului de viață. Până acum călătoream liber și în general imaginea bolii și a suferinței ne putea foarte rar pe dinaintea ochilor, este o situație care nu trebuie tratata cu lejeritate dar nici să devenim paranoici și să credem că sfârșitul este aici”, a mai spus el.

George Gabriel Bologan a mai spus că există o situație mai delicată a unor grupuri de turiști, care deși au fost anunțați despre situația din Italia, nu au renunțat la excursie.

Coronavirus. Italia, pusă sub COD ROȘU

Italia se află sub cod roșu. Asta înseamnă că nimeni nu mai iese și nu mai intră în țară fără vreun motiv întemeiat. Italia a intrat în carantină din cauza noului virus COVIS-19.

Luni seară, premierul italian Giuseppe Conte a anunţat că toată Italia devine zonă protejată. Deplasările vor fi restrânse și vor fi adoptate în întreaga țară măsurile luate de duminică în Lombardia și alte 14 provincii care reprezentau până acum „zona roșie”.

Italia a anunțat luni cel mai mare număr de îmbolnăviri cu coronavirus înregistrat în 24 de ore de la începutul epidemiei în această țară: 1.797 de cazuri confirmate și 97 de noi decese, cifre îngrijorătoare, care se apropie de cele pe care le anunța China în vârful crizei sale provocate de Covid-19. Recordul de decese se consemnase cu doar o zi în urmă, 133 de victime.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: