Redactia.ro
Home » Știri » UPDATE CORONAVIRUS Alertă de CORONAVIRUS în România. Restricții istorice

UPDATE CORONAVIRUS Alertă de CORONAVIRUS în România. Restricții istorice

coronavirus

Coronavirus. România se pregătește să intre în carantină din cauza coronavirusului din China. Până acum au fost confirmate 15 infecții cu coronavirus. Cinci dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați.

Școlile din România vor închise începând de miercuri, 11 martie, timp de o săptămână. Măsura urmează să fie anunțată într-o conferință de presă, la finalul ședinței Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

UPDATE 10 martie. Ora 11:00 Bilanțul persoanelor infectate cu coronavirus în România a ajuns la 18

Un bărbat din Caracal în vârstă de 51 de ani a fost depistat cu coronavirus. Potrivit reprezentanților Prefecturii Dolj, bărbatul va rămâne în izolare la Spitalul Clinic de Boli infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Craiova. Inițial, la prima testare rezultatele au iețit negative, iar după ce a fost testat în Olt rezultatul a ieșit pozitiv. La momentul actual sunt 18 cazuri de cazuri cu COVID-19 confirmate în România.

Conform autorităților este vorba despre un bârbat în vârstă de 60 de ani, care era internat în spitalul MAI Dimitrie Gerota, acesta fiind un ofițer în rezervă.

„Bărbatul a fost internat în data de 5 martie a.c. având o simptomatologie total diferită față de definiția de caz pentru pacienții infectați cu noul coronavirus”, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

UPDATE ora 17.25 – Declarațiile lui Ludovic Orban în cadrul ședinței Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă:

– Trebuie să discutăm despre propunerea privind activitatea școlară. Este o decizie pe care am analizat-o și trebuie să o cântărim. Și eu cred că, dacă există cel mai mic risc, va trebuie să suspendăm activitatea la nivelul învățământului preuniversitar. Trebuie să discutăm condițiile, perioada, ce măsuri aferente luăm.

– Trebuie să stabilim de când poate intra în vigoare o astfel de măsură.

– Legat de capacitatea de diagnosticare, aici trebuie să reducem timpii de deplasare prin amplasare optimă a aparatelor de diagnosticare, prin creșterea numărului de aparate de diagnosticare.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 27 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 12.789 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală. În cursul zilei de ieri, 8 martie, au fost înregistrate 107 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 917 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Coronavirus. Toate zborurile din și către Italia, suspendate

Autoritățile române iau măsuri drastice pentru a preveni răspândirea virusului COVID 19. Cea mai importantă măsură este închiderea granițelor României. Mai exact, țara noastră suspendă zborurile spre și dinspre Italia pe toate aeroporturile, începând din 9 martie și până în 23 martie. Operatorii aerieni au obligația de a nu permite îmbarcarea cetățenilor care vin din Italia, China, Iran, Coreea de Sud, către România cu escală, a precizat ministrul de Interne Marcel Vela.

Cetățenii români care sosesc din China, Italia, Coreea de Sud prin punctele de frontieră terestre vor intra în carantină pe raza județului de graniță sau în izolare la domiciliu. În aceste județe există locuri pentru carantină și se discută acum suplimentarea locurilor, a spus Raed Arafat, șeful DSU. El a dat exemplul pasagerilor unui autocar care au fost plasați în carantină în Oradea, după ce unul dintre pasageri a făcut febră. Acesta este testat în prezent pentru coronavirus.

Restricțiile menționate se aplică și pentru transportul maritim și fluvial. Deciziile enumerate mai sus sunt valabile până la data de 31 martie a.c., cu posibilitate de prelungire.

Coronavirus. Evenimentele cu mai mult de 1.000 de persoane, interzise

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat duminică în jurul prânzului că toate şcolile în care sunt raportate cazuri de infecţii cu noul coronavirus vor fi închise, iar evenimentele cu un număr mai mare de 1.000 de persoane vor fi interzise. „S-a aprobat procedura şi criteriile de suspendare a cursurilor şcolare în unităţile de învăţământ în contextul confirmării unui caz sau mai multor cazuri de infecţie cu coronavirus”, a afirmat Raed Arafat într-o conferință la MAI.

De asemenea, secretarul de stat a declarat că evenimentele la care participă peste 1.000 de persoane vor fi interzise până pe data de 31 martie, iar măsura poate fi prelungită. „Începând de astăzi se aprobă luarea măsurii de interzicere a oricăror activităţi care presupun participarea unui număr mai mare de 1.000 de persoane. Pentru activităţile cu un număr mai mic de 1.000 de persoane, măsura va fi adoptată la nivelul local pentru fiecare eveniment în parte, pe baza unei analize a riscurilor şi a tipului de activitate (…). Aceste măsuri se pot prelungi şi după data de 31 martie. Ele sunt prevăzute până în data de 31 martie. Ele pot fi prelungite în funcţie de evoluţia la nivel european şi mondial. Măsura vizează atât activităţile publice, cât şi cele private desfăşurate în interiorul unei incinte sau în aer liber. Este o măsură preventivă la acest moment, dar este necesară”, a spus Arafat.

Coronavirus. Suspendarea cursurilor

La ora 16, se va face anunțul oficial dacă școlile s-ar putea închide în România. Propunerea aparține primarului general al Capitalei, Gabriela Firea. Și Raed Arafat propune închiderea unităților școlare publice din învățământul preșcolar (grădinițe), primar, gimnazial, liceal, post liceal și profesional, începând din data de 10.03.2020 până la data de 21.04.2020.

Raed Arafat a mai propus o serie de măsuri care îi vizează pe studenți și pe elevii școlilor postliceale, cum ar fi sistarea stagiilor în spitale pentru cursanții școlilor postliceale. De asemenea, unităților de învățământ li se recomandă organizarea de cursuri la distanță, dacă există această posibilitate.

Tot ca măsură de prevenire a îmbolnăvirilor, ministrul Educației Monisa Anisie a dispus suspendarea desfăşurării tuturor olimpiadelor şcolare judeţene şi regionale, precum şi a competiţiilor sportive.

Coronavirus. Competiții sportive amânate, meciuri de fotbal fără spectatori

Raed Arafat a precizat cu subiect și predicat că meciurile se vor juca fără spectatori. „Da, meciurile de fotbal se joacă fără spectatori. Se aplică regulile acestea. Știm că va produce nemulțumiri. S-a aprobat procedura pentru suspendarea cursurilor în instituţiile de învăţământ, acolo unde s-au înregistrat cazuri de Covid-19. Se interzic activităţile ce includ mai mare de 1.000 de persoane. Pentru activităţile cu mai puţin de 1.000 de persoane se aprobă cu acordul DSP. Până pe 31 martie intră în vigoare aceste măsuri. Aceste măsuri vizează evenimentele publice şi private”, a mai spus Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Și meciurile de baschet se vor disputa fără spectatori. Consiliul Director al Federaţiei Române de Baschet a hotărât, luni, ca toate competiţiile oficiale de baschet din ţară să se dispute fără spectatori, în urma deciziei Guvernului României, conform căreia se interzic evenimentele sociale cu participarea a mai mult de 1.000 de persoane din cauza răspândirii virusului COVID-19.

Coronavirus pune lacătul pe multe competiții sportive. Federaţia Română de Scrimă (FRS) a anunţat, luni, într-un comunicat publicat pe contul oficial al unui site de socializare, că toate competiţiile care se vor desfăşura în ţară până în 19 aprilie vor fi amânate din cauza răspândirii coronavirusului. Clubul CSM Bucureşti precum și CS Dinamo au anunţat duminică sistarea vânzării biletelor pentru partidele pe care urmau să le joace în cadrul etapei a 18-a din campionatul naţional de handbal feminine, respectiv în optimile de finală ale EHF Champions League

Coronavirus. A fost deschisă linia Telverde la care puteți afla informații despre COVID-19

Linia Telverde pentru informaţii legate de coronavirus a devenit operațională. Oricine are nevoie de informaţii despre noul virus poate suna la 0800 800 358. Însă dacă aveţi probleme de sănătate sau suspectați că ați putea fi infectat, sunați în continuare la numărul de urgență 112.

„Rugăm cetățenii să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații să apeleze linia Telverde. Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă”, potrivit unui comunicat al grupului de comunicare strategică.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: