Redactia.ro
Home » Știri » Românii din Italia nu vin acasă de Paște, de teama coronavirusului

Românii din Italia nu vin acasă de Paște, de teama coronavirusului

coronavirus

Românii din Italia spun că nu vor veni acasă de Paște, de teama coronavirusului. Se tem să nu stea în carantină în România 14 zile. Ei țin astfel cont de avertismentul medicului Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală.

Și premierul interimar, Ludovic Orban, le recomandă românilor aflați în zonele din Italia afectate de coronavirus să nu vină în ţară de Paște sau în vacanță, decât în cazuri de urgenţă.

„Ştiţi foarte bine că încă din momentele în care s-a văzut dimensiunea epidemiei am rugat românii din regiunile afectate să evite orice deplasare care nu este necesară. La urma urmei nu fac altceva decât să îşi pună în pericol membrii familiei, prieten. Sigur, asta nu înseamnă că nu mai poate să vină nimeni din Italia. Dar sunt câteva zone care sunt afectate”, a declarat Ludovic Orban, vineri, potrivit Mediafax.

Premierul face un apel la responsabilitate şi spune că autorităţile nu vor putea gestiona situaţia dacă virusul se va răspândi rapid în România. „Dacă creşte numărul la 70-80-100 de mii va fi extrem de dificil, pentru că nu vom avea suficiente resurse umane”, a mai spus premierul interimar.

9 cazuri de coronavirus în România

În România au fost confirmate 9 cazuri de coronavirus, dintre care trei persoane s-au vindecat. Mai mult, 21 de persoane se află în carantină, iar peste 12.000 sunt monitorizate la domiciliu. În Italia situaţia este, însă, mult mai gravă. Bilanţul epidemiei a ajuns, joi, la 148 de morţi. Paştele are loc în acest an pe 12 aprilie.

Bilanţul morţilor epidemiei de coronavirus din Italia a crescut cu 50 într-o singură zi, ajungând la 198, a anunţat vineri Agenţia de Protecţie Civilă, cea mai mare creştere într-o singură zi de la descoperirea epidemiei în urmă cu două săptămâni, relatează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Numărul cazurilor de coronavirus confirmate în Italia a crescut vineri la 4.636, faţă de 3.858 cu o zi înainte. Şeful agenţiei de protecţie civilă a spus că, dintre cei contaminaţi iniţial cu noul coronavirus, 523 s-au restabilit complet, faţă de 414 cu o zi înainte. Epidemia este concentrată în câteva focare din nordul Italiei, dar acum sunt confirmate cazuri în fiecare dintre cele 20 de regiuni ale ţării, în opt dintre ele înregistrându-se decese.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: