Redactia.ro
Home » Știri » Veste excelentă pentru copiii din România! Parlamentul a decis dublarea alocațiilor

Veste excelentă pentru copiii din România! Parlamentul a decis dublarea alocațiilor

Alocatii

Veste bună pentru toți românii care au copiii mai mici de 18 ani. Parlamentul a anunțat astăzi că a decis dublarea alocațiilor, iar aceasta va intra în vigoare de la 1 iulie.

Această decizie vine la câteva ore după ce Plenul Camerei Deputaților a respins în această dimineață, Ordonanța de Urgență 2/2020 care amână termenul pentru dublarea alocațiilor copiilor la 1 august 2020.

Dublarea alocațiile va intra în vigoare din 1 iulie

Parlamentul a decis dublarea alocațiilor începând de la 1 iulie după ce Plenul Camerei Deputaților a cerut amânarea termenului până la 1 august 2020.

Ordonanța de Urgență 2/2020 privind dublarea alocațiilor proroga termenul de intrare în vigoare începând cu 1 februarie 2020, la 1 august 2020.

209 deputați au votat pentru respindere, 3 au votat împotriva, iar 98 s-au abținut. Olga Vasilescu a precizat la dezbaterile din plenul Camerei Deputaților că în anul 2019, pe timpul când social-democrații erau la guvernare, la legea bugetului a fost adoptat un amendament al celor din Opoziție, care prevedea dublarea alocațiilor.

Nu am venit ca dumneavoastră cu un amendament care nu putea fi aplicat, ci o să vă dăm sursa de finanţare, de unde puteţi lua aceşti bani ca alocaţiile copiilor să fie dublate. Nu este nevoie de 7-8 miliarde până la finalul anului, cum s-a tot discutat, este nevoie de 3,2 miliarde. Puteţi lua aceşti bani prin relocare de la capitolul Bunuri şi servicii”, a spus Vasilescu.

Pensiile și alocațiile vor fi majorate de liberali

Florin Roman, liderul deputațiilor PNL a precizat că, alocațiile și pensiile vor fi majorate de liberali.

Noi vă propunem să vă ţineţi de cuvânt, haideţi, nu mai blocaţi impozitarea pensiilor speciale, avem acel amendament, la Ordonanţa 29, care nu se discută de săptămâni întregi, şi sigur că putem majora şi alocaţiile şi pensiile, dacă sunteţi de acord cu impozitarea pensiilor speciale”, a mai spus Roman.

Totodată liderul PNL, a promis că PNL va crește alocațiile și pensiile, dar a menționat că sursa de finanțare ar fi obținută- prin impozitarea pensiilor speciale.

Ludovic Orban a declarat astăzi că- pensiile vor fi majorate în acest an, dar procentul va fi stabilit după ce vor fi analizate datele economice și prognozele interne și internaționale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: