Redactia.ro
Home » Homepage » Ce se întâmplă cu pensiile şi alocaţiile după demiterea Guvernului Orban

Ce se întâmplă cu pensiile şi alocaţiile după demiterea Guvernului Orban

pensiile

Violeta Alexandru, ministrul demis al Muncii, a făcut vineri anunţul privind pensiile şi alocaţiile după demiterea Guvernului Orban.

Violeta Alexandru promite să reducă durata extrem de mare în stabilirea pensiilor internaţionale pentru români la un interval de maximum două luni.

„Avem mari probleme pentru persoanele care au un stagiu de cotizare compus dintr-o perioadă în România și o perioadă în afară. Am luat deja niște decizii împreună cu echipa atașaților de muncă de pe lângă consulate și încercăm să remediem această perioadă extrem de lungă de comunicare a documentelor între casele de pensii din România și cele din străinătate. Se ajunge chiar și la doi-trei ani și încercăm să ne încadrăm într-un termen de o lună, o lună și jumătate, două luni maximum”, a declarat Violeta Alexandru, la Digi24.

Ce se întâmplă cu pensiile după căderea guvernului Orban

„Lista mea de urgențe zero este populată de tot felul de probleme în aplicarea legii pensiilor și a problemelor generate de această lege propusă de PSD. Sunt multe probleme care țin de management. Chiar încadrarea în termenul legal de 45 de zile și înlăturarea acestor întârzieri – care mergeau până la luni bune – este una dintre măsurile de management pe care le-am luat.

Sunt în continuare aspecte care țin de simplificare. Deja am făcut pași în simplificarea accesului pensionarilor la bilete de tratament. Același lucru îl vom face și pentru firmele care doresc să acceseze informații despre cei în căutarea unui loc de muncă”, a anunțat Violeta Alexandru.

Însă odată cu căderea guvernului, executivul este nevoit să administreze doar treburile curente, nu va putea iniția legi.

Ce se întâmplă cu alocațiile?

Începând din ianuarie, alocațiile se indexează cu rata inflației, iar la rectificarea bugetară din august va fi dublat cuantumul lor, așa cum s-a decis în Parlament. A fost însă măsură care a venit după stabilirea bugetului. Pus în fața deciziei Parlamentului, Guvernul a decis să amâne aplicarea măsurii de dublare a alocațiilor până la rectificarea bugetară din vară.

„Mi s-a cerut să pregătesc acest act normativ pentru rectificarea bugetară”, a declarat Violeta Alexandru, precizând că la acest moment, nu a fost luată în discuție o plată eșalonată a alocațiilor, variantă ce fusese menționată ca soluție de atenuare a acestui șoc bugetar.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: