Redactia.ro
Home » Știri » Florin Cîțu, mesaj clar despre dublarea alocațiilor: „Nu este prevăzută în buget”

Florin Cîțu, mesaj clar despre dublarea alocațiilor: „Nu este prevăzută în buget”

dublarea alocațiilor

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu a transmis că dublarea alocaţiilor nu este cuprinsă în bugetul pentru 2020.  Șeful de la Finanțe a pus sub semnul întrebării și majorarea punctului de pensie cu 40%, prevăzută în legea pensiilor.

Cîțu a subliniat că bugetul pe anul acesta trebuie reevaluat, din cauza cheltuielilor angajate de criza coronavirus. „Cele mai mari cheltuieli din buget sunt cu asistenţa socială şi cheltuielile de personal. Presiunile pe buget sunt foarte mari. Trebuie reevaluat bugetul şi vom veni cu o soluţie zilele următoare. Dublarea alocaţiei nu e cuprinsă în banii de buget. Nu există o astfel de promisiune în acest moment, pentru că cei care au făcut-o (guvernul PSD – n.r.) nu a indicat şi surse de finanţare pentru ea. Dar creşterea pensiilor era în bugetul iniţial, însă ea va depinde de execuţia bugetară”, a spus ministrul la Realitatea Plus.

Ministrul Finanțelor face apel la Parlament

Din declarațiile lui Florin Cîțu se înțelege că dublarea alocațiilor este irealizabilă pe fondul pandemiei de coronavirus. „La alocaţii lucrurile au fost clare. Dublarea alocaţiilor nu a fost făcută la timp, deci nu sunt bani incluşi în buget, în acest an. Vom vedea cum evoluează lucrurile, dar o astfel de promisiune în acest moment… Cei care au făcut această dublare a alocaţiilor nu au indicat sursa de finanţare nicăieri. Am tot cerut această sursă de finanţare, de unde să luăm banii şi nu ni s-a spus.

În acest moment când toate ţările din lume sunt în competiţie, se calcă în picioare pentru a găsi finanţare pentru deficite bugetare record, faptul că aceşti bani nu sunt incluşi în buget, creează o presiune suplimentară. Aici trebuie să fim clari: dublarea alocațiilor nu este cuprinsă în buget. Una e să cuprinzi sumele în buget, alta e să le şi plăteşti. De aceea, fac un apel la Parlamentul României să termine cu proiectele populiste, pentru că pe hârtie toţi putem să promitem, dar trebuie să şi livrăm, iar contextul internaţional este foarte dificil în acest moment pentru finanţare”, a spus ministrul Finanţelor.

Așadar, copiii din România mai au de aşteptat până când li se vor dubla alocaţiile. Amintim că pe 17 decembrie 2019, în Comisia pentru muncă din Camera Deputaţilor a fost adoptat un amendament prin care cuantumul alocaţiilor pentru copii se dublează, până la valoarea de 300 de lei. În baza propunerii formulată de către Adrian Solomon (PSD), alocaţia pentru copiii cu dizabilităţi ar urma să fie de 600 de lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: