Redactia.ro
Home » Știri » Raed Arafat, despre cine va intra în carantină sau izolare de acum încolo

Raed Arafat, despre cine va intra în carantină sau izolare de acum încolo

Raed Arafat

Carantina și izolarea sunt redefinite în lege, anunță Raed Arafat, după ce luni a fost adoptată de Guvern o hotărâre pentru a implementa și reglementa măsurile pe care autorițile trebuie să le ia pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Raed Arafat, despre ce înseamnă carantinarea și izolarea

După ședința de Guvern de luni, în care au fost luate mai multe măsuri legislative pentru a limita răspândirea noului coronavirus, mai ales în condițiile în care Curtea Constituțională a declarat impunerea carantinei și a autoizolării drept neconstituționale, autoritățile au stabilit mai multe lucruri.

Primul dintre ele este legat ce definirea celor doi termeni care au iscat controverse: carantină și izolare.

Astfel, carantina se referă la persoanele sănătoase, dar care este posibil să fie infectate cu virusul ce face ravagii. O persoană care se află în carantină poate alege locul în care să stea, fie acasă, fie în altă parte.

„Carantina persoanelor” are acum o definiţie care este asemănătoare cu regulamentul internaţional sanitar. Ea reprezintă o măsură de prevenire a răspândirii bolilor infecto-contagioase, constând în separarea fizică a persoanelor sănătoase, suspecte de a fi infectate sau purtătoare ale unui agent patogen, de alte persoane, în spaţii special desemnate de autorităţi, la domiciliu sau în locaţia declarată de către persoana carantinată”, a transmis Arafat.

Pe de altă parte, izolarea se referă la persoanele bolnave, ce au deja virusul în sânge și care trebuie monitorizate.

Aceste persoane trebuie internate și sub observație de specialitate. Doar în cazurile speciale, când nu mai există locuri în unitățile medicale, aceste persoane pot sta acasă.

„Termenul de „izolare” reprezintă o măsură care constă în separarea fizică a persoanelor bolnave cu o boală infecto-contagioasă sau a persoanelor purtătoare ale unui agent patogen în vedere monitorizării stării de sănătate, aplicării unui tratament, în scopul vindecătorii şi reducerii gradului de contagiozitate.

Aici se vorbeşte în mod deosebit de internarea pacientului, de internarea pacientului la spital, într-o unitate care aparţine spitalului, unde lucrează personaul spitalului sau, în cazul în care condiţiile permit, izolarea să aibă loc la domiciliu. Acest lucru este o excepţie, în cazul în care capacitatea spitalului integral este depăşită”, a mai spus șeful DSU.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: