Redactia.ro
Home » Homepage » Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, despre imunizarea anti-Covid. Ce se întâmplă, de fapt, cu sistemul imunitar după a patra doză

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, despre imunizarea anti-Covid. Ce se întâmplă, de fapt, cu sistemul imunitar după a patra doză

GALERIE FOTO (2)

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, face noi declarații cu privire la imunizarea anti-Covid. Oficialul a explicat cum ar putea fi administrat vaccinul, dar și despre riscul supraîncărcării cu dozele de rapel.

Ministrul Alexandru Rafila este de părere că vaccinul anti-COVID trebuie adaptat noilor tulpini. Oficialul de la Sănătate susține că, pe viitor, acest vaccin va trebui făcut doar o dată pe an, asemenea vaccinului antigripal.

“În fiecare an, facem o dată pe an, nu de două sau de trei ori pe an vaccin gripal. Și lucrul ăsta probabil că se va întâmpla şi cu acest vaccin împotriva noului coronavirus, care de fapt e nou tot timpul. Vedeţi, apar tulpini mutante care scapă răspunsului imun generat de vaccinul care a fost dezvoltat pentru varianta iniţială”, a spus Alexandru Rafila, la Antena 3.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: ce se întâmplă cu sistemul imunitar după a patra doză

Alexandru Rafila a comentat afirmaţiile lui Marco Cavaleri, șeful Strategiei Vaccinurilor la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), care susţinea că inocularea de doze repetate de vaccin anti-COVID după cea de booster poate supraîncărca sistemul imunitar al oamenilor. Acest fapt ar duce la oboseală în rândul populaţiei.

“Probabil că se referea la suprastimulare, dacă administrăm doze din acelaşi vaccin la intervale tot mai scurte de timp şi cred că are dreptate, pentru că nu se referea la doza a treia, de booster, ci de la o potenţială doză a patra.

S-a discutat în unele state referitor la această doză. Unii au recomandat-o exclusiv la persoanele cu deficienţe imunologice pentru că răspund mai greu la vaccinare. Dar în mod evident că un vaccin care demonstrează în momentul de faţă că nu previne decât în mică măsură transmisibilitatea. E adevărat că previne formele grave şi decesul. Trebuie adaptat noilor tulpini circulante. Și lucrul ăsta îl vedem şi la gripă.”, a spus Alexandru Rafila, la Antena 3.

 Ministrul Sănătății, despre imunitatea dobândită natural

Alexandru Rafila a vorbit și despre zvonurile potrivit cărora putem scăpa de pandemie printr-o infectare în masă, deoarece ar genera o imunitate pe scară largă.

Din punctul de vedere al oficialului de la Sănătate, respectarea măsurilor sanitare ar putea duce cel mai sigur la stoparea răspândirii de Covid-19.

“Eu ceea ce cred este că trebuie să încetinim transmiterea şi pentru asta trebuie să luăm măsuri. Utilizarea măştii este una dintre ele, pentru că, până la urmă, este o barieră mecanică care previne în bună măsură transmiterea. Protecţia celor bătrâni trebuie făcută, pentru că ea este asigurată pe de o parte de vaccinare şi pe de altă parte de contactul cu ei, care trebuie să fie precaut”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Ministrul Rafila a precizat că vaccinarea iniţială oferă un anumit grad de protecţie în faţa bolii în ceea ce priveşte gravitatea acesteia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: