Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Sănătății, anunț important pentru toți părinții. Ce vor primi copiii

Ministrul Sănătății, anunț important pentru toți părinții. Ce vor primi copiii

Ministrul Sănătății, anunț important pentru toți părinții. Ce vor primi copiii

Copiii și nu numai ar urma să primească gratuit vitamina D după ce amendamentul de finanțare a unui program în acest sens a fost aprobat de comisiile reunite pentru Sănătate din Parlament.

Proiectul se va derula în 2019 şi cuprinde analize pentru depistarea carenţei de vitamina D pentru 3,56 milioane de de asiguraţi, printre care și vârstnici sau copii.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, susţine că programul de sănătate pentru vitamina D nu este o invenţie a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, ci este o propunere a Comisiei Naţionale de Endocrinologie.

„Vitamina D nu e o invenţie a domnului Dragnea, e o propunere a Comisiei Naţionale de endocrinologie. De altfel, au fost mai multe propuneri. Câteva sunt deja în curs şi vor fi majorate procedurile, de exemplu, fertilizarea in vitro, vom majora de la 685 finanţate anul trecut la 1000 anul acesta.

S-a încercat rezolvarea multor urgenţe din sănătate. Deci eu cred că trebuie să ne bucurăm. Bugetul ministerului sănătăţii are parte de o creştere istorică, ceea ce trebuie să ne bucure”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Ce soune ministrul Sănătății despre vitamina D și lipsa acesteia

Ministrul spune că datele specialiștilor arată că la nivelul populației României, în jur de 65% dintre cetățeni pot suferi de un deficit sau de o insuficiență de vitamina D.

Întrebată despre ce probleme ar cauza o astfel de deficiență, Pintea a explicat că la copii lipsă de vitamina D poate să ducă la rahitism, iar la „adolescenți, la femei, la vârstanici poate să ducă la probleme legate de osteoporoză, de unele forme de cancer, poate să genereze predispoziții pentru unele forme de cancer la prostată, la sân„.

Criticii acestui program spun că nu există în prezent suficiente date care să dovedească faptul că suplimentele de vitamina D date copiilor sunt eficiente în a preveni malnutriția și că Organizația Mondială a Sănătății nu recomandă deocamdată astfel de programe.

Citește și: Abonamente gratuite pentru elevi

Obiceiurile care țin bolile la distanță. Cum să ai o sănătate de fier

Ecaterina Andronescu anunță modificări pentru profesori și elevi

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: