Redactia.ro
Home » Știri » Minune pentru o tânără mamă cu nanism, de 24 kg și 1,2 m înălțime. A născut, deși medicii nu i-au dat vreo șansă

Minune pentru o tânără mamă cu nanism, de 24 kg și 1,2 m înălțime. A născut, deși medicii nu i-au dat vreo șansă

Un caz uluitor, care i-a șocat inclusiv pe medici, a avut loc la Spitalul Universitar din Capitală. O tânără care suferă de nanism și care are doar 24 de kilograme și 1,2 înălțime a reușit să aducă pe lume un copil. Asta în condițiile în care medicii nu i-au dat vreo șansă mămicii să-și ducă sarcina la bun sfârșit, din cauza bolii sale.

Minune pentru o tânără mamă cu nanism, de 24 kg și 1,2 m înălțime. A născut, deși medicii nu i-au dat vreo șansă

”În cariera mea nu am întâlnit un astfel de caz”, a spus un medic despre tânăra mamă, pe nume Ramona. Deși din cauza afecțiunii sale, una genetică, doctorii au avertizat-o că nu-și va putea duce sarcina la bun sfârșit și că ar putea face avort spontan, Ramona s-a încăpățânat să-și aducă pe lume copilul, o fetiță.

”Este vorba de o boală genetică extrem de complexă, în cariera mea nu am întâlnit un astfel de caz. Astfel de organisme infantile nu reușesc să ducă o sarcină la termen, riscul de avort fiind maxim”, a declarat Monica Cârstoiu- șef al Clinicii de Ginecologie SUUB, scrie Digi 24.

Ramona s-a rugat mult să aibă un copil, deoarece și-a dorit ”să lase ceva în urmă”. În ultima lună, Ramona a avut unele probleme de respirație, fiind transferată de la Spitalul din Piteşti, acolo unde a ajuns prima dată, la Spitalul Universitar din Capitală.

”Vreau să las ceva în urmă, pentru când eu nu o să mai fiu sau, Doamne ferește, pățesc ceva, să las ceva în urmă, să-și amintească familia mea, să-și amintească de mine”, a afirmat tânăra mamă.

Bebelușul riscă să aibă boala mamei. Este nevoie de analize de specialitate

Deși sunt impresionați de faptul că a născut, medicii sunt sceptici în ceea ce privește transmiterea bolii mamei la copil. Pentru a depista dacă bebelușul ”a moștenit” afecțiunea mamei, i-au făcut unele teste genetice, dar mai este nevoie și de altele pentru a fi trimise la analize în străinătate, în Germania. Ele valorează 3.500 de euro. O sumă exorbitantă pentru tânăra mamă, din cauză că nu și-o permite. Dacă boala genetică va fi depistată la timp, copilului i se va administra medicamentația de care are nevoie pentru a beneficia de o viață normală.

”Are o șansă să fie un adult normal, dar numai știind ce gene moşteneşte. Pentru a putea înțelege ce se întâmplă asupra fetiței, e nevoie de teste complexe, astfel încât, dacă va moșteni forma cea mai severă a mamei, încă de când e copil, în creștere, să se poată lua măsurile de prevenție”, a mai spus medicul Monica Cârstoiu.

Totodată, și Ramona speră că va fi ajutată să facă testele necesare fetiței ei, pentru care și-a riscat viața. ”Vreau să fiu ajutată să pot face testul ăsta, ca ea să nu pățească nimic. Am zis Doamne Iisuse dacă tu mi l-ai dăruit și mi l-ai dăruit cu un scop, o să merg, chiar dacă o să mor, nu o să renunț la ea” , a mai precizat tânăra mamă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: