Redactia.ro
Home » Știri » Mircea Badea răstoarnă tot cazul şpăgii încasate de Dumitru Buzatu: „N-a fost prins în flagrant”

Mircea Badea răstoarnă tot cazul şpăgii încasate de Dumitru Buzatu: „N-a fost prins în flagrant”

Mircea Badea nu bea apă de mai bine de 30 de ani

Mircea Badea, de la Antena 3, este de părere că Dumitru Buzatu n-ar fi fost prins, de fapt, în flagrant de procurorii DNA.

Reamintim căpreşedintele Consiliului Judeţean Vaslui a fost arestat preventiv sâmbătă pentru 30 de zile, după ce a fost prins în flagrant de procurorii DNA cu o mită de peste un milion de lei.

De ce zice Badea că n-a fost flagrant

Buzatu s-a justificat în faţa instanței că banii identificați de DNA ca mită sunt doar „banii familiei”. Întrebat a cui este geanta din interior și ce se află în ea, Buzatu a afirmat că este a lui și conține bani.

Nu a vrut să le spună anchetatorilor despre ce sumă este vorba, dar i-a invitat să se uita singuri și să-i numere.

Ok, în cazul Buzatu a fost flagrant? În opinia mea, nu a fost flagrant. Nu avem de-a face nici de această dată cu un flagrant, ci doar cu propagandă despre flagrant.

Deci, în opinia mea, nu a fost niciun fel de flagrant întrucât la ora 17:15 i s-a dat geanta, a pus-o în portbagaj, iar el a fost oprit două ore mai târziu, la ora 19:12. Deci cum faci tu flagrant la 19:12 pentru o presupusă faptă care s-a întâmplat la 17:15? Cam ce flagrant e ăsta?

După ce i-a dat geanta maronie în care s-au găsit ulterior banii respectivi, Farmazon și Buzatu s-au dus la masă. Erau la pescuit. Buzatu nu se uită în geantă şi mi se pare destul de important. Eu dacă mi-aș construi apărarea într-o astfel de speță, aș specula la maxim această treabă, faptul că nu m-am uitat în geantă. Ok, pleacă și reținerea are loc la două ore după, când el pleacă de la locul respectiv.

Deci flagrant, în opinia mea, ar fi fost dacă în momentul în care Buzatu a închis portbagajul de la mașina lui, atunci se intervenea. Deschideți portbagajul ce avem aici? Asta e flagrantul. Două ore după, nu mai e flagrant și vă spun și de ce.

Eu acum nu spun că ăsta nu a luat mită. În primul rând mă interesează că așa-zisa presă din România a revenit, așa cum au revenit și procurorii, la paradigma koveşistă. Se revine la paradigma koveşistă de a se prezenta o realitate creată de un sistem într-un anumit fel. Și când mă refer la un sistem, mă refer la un sistem procuroristico-SRIstico.

Păi, eu știu ce s-a întâmplat în alea două ore, domnule? Păi în alea două ore poate au mai deschis cinci portbagajul respectiv.

Adică se puteau întâmpla atât de mult în alea două ore, încât oricum, asta cu flagrantul, în opinia mea modestă, pică și este doar un cuvânt spectaculos, ca și cum suma de bani n-ar fi fost suficient de spectaculoasă„, a spus Mircea Badea la Antena 3.

Buzatu, exclus din PSD

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunţat sâmbătă, după şedinţa Biroului Permanent Naţional, că Buzatu a fost exclus din PSD, iar fiul acestuia, Tudor Buzatu, a demisionat din funcţia de secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului.

De asemenea, fosta soție lui Dumitru Buzatu, senatoarea PSD Gabriela Creţu, a fost suspendată din partid.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: