Redactia.ro
Home » Știri » Mircea Băsescu ajunge din nou în fața judecătorilor. Fratele fostului președinte așteaptă verdictul în dosarul deschis în 2019

Mircea Băsescu ajunge din nou în fața judecătorilor. Fratele fostului președinte așteaptă verdictul în dosarul deschis în 2019

Mircea Băsescu ajunge din nou în fața judecătorilor.

Mircea Băsescu ajunge din nou în fața judecătorilor. Fratele fostului președinte al țării a contestat decizia judecătorilor, după ce în 2019 a fost implicat într-un accident rutier. În urma impactului, două femei au fost rănite.

Mircea Băsescu ajunge din nou în fața judecătorilor. Fratele fostului președinte așteaptă verdictul în dosarul deschis în 2019

Mircea Băsescu ajunge din nou în fața judecătorilor. Fratele fostului președinte, Traian Băsescu, a contestat hotărârea instanței din Brașov, fiind chemat din nou în fața judecătorilor. Mircea Băsescu este supărat pe magistrații din Rupea, care i-au respins cererea de anulare a amenzii și a punctelor care pot duce la suspendarea permisului.„Respinge plângerea contravenţională formulată de petentul Băsescu Mircea, în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul Judeţean de Poliţie Braşov. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la data comunicării. Cererea de apel se depune la Judecătoria Rupea, jud. Braşov”, este decizia contestată de fratele lui Traian Băsescu.

În acest dosar, judecătorii vor da un verdict săptămâna viitoare. Mircea Băsescu a luat o amendă în 2019, iar la scurt timp a deschis două procese diferite, la aceeași judecătorie, dar după ce au constata că două instanțe vor judeca același lucru, magistrații au decis să conexeze cererile, iar dosarul să fie judecat de prima instanță sesizată. Înainte cu două luni de a fi sancaționat contravențional, Mircea Băsescu a fost implicat într-un accident rutier produs la intrarea în Eforie Nord, după ce a încălcat flagrant legea.

Fratele lui Traian Băsescu conducea pe DN 39, dinspre Eforie Nord către Agigea, iar la un moment dat a făcut viraj la stânga, peste marcajul dublu continuu. Atunci, mașina condusă de acesta a fost lovită de un autoturism care conducea regulamentar din sens opus. În urma impactului, două femei care se aflau în mașina opusă au fost rănite ușor. Una dintre victime a suferit traumatis cranio-facial, iar cealalată traumatism cranio-facial și lombar. În acest caz a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru infracțiunie de vătămare corporală din culpă. „Am vrut să ies spre o fermă, să o iau spre Agigea, iar doamna m-a lovit în spate”, a declarat Mircea Băsescu la acea vreme.

Mircea Băsescu a fost condamnat la închisoare

În 2017, Mircea Băsescu a fost eliberat condiționat, după ce a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru trafic de influență. Margistrații Curții de Apel Constanța l-au condamnat pe fratele fostului președinte al țării, la patru ani de închisoare, în dosarul în care acesta a fost acuzat că ar fi primit 600.000 de euro mită de la familia lui Sandu Anghel.

După ce a părăsit Penitenciarul Poarta Albă, Mircea Băsescu declara că i-a fost dor de copii, menționând că se simte foarte bine. Tribunalul Constanța a judecat pe 4 septembrie 2017 contestația depusă de procurorii anticorupție la decizia Judecătoriei Medgidia din 19 iulie prin care Mircea Băsescu poate fi eliberat condiționat. În cadrul procesului, reprezentantul DNA a afirmat că acesta trebuia să mai rămână în închisoare, dar avocatul său, Nelu Tașcă, a susținut că Mircea Băsescu a îndeplinit toate criteriile de eliberare condiționată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: