Redactia.ro
Home » Știri » Cum a reacționat Traian Băsescu după ce fiica lui a fost condamnată la 5 ani de închisoare! ”Am văzut foarte mulţi care au furat milioane şi care sunt bine-mersi”

Cum a reacționat Traian Băsescu după ce fiica lui a fost condamnată la 5 ani de închisoare! ”Am văzut foarte mulţi care au furat milioane şi care sunt bine-mersi”

GALERIE FOTO (2)

Traian Băsescu a avut prima reacție după ce fiica lui cea mare, Ioana Băsescu, a fost condamnată luna trecută la cinci ani de închisoare cu executare. 

Cum a reacționat Traian Băsescu după ce fiica lui a fost condamnată la 5 ani de închisoare

Fostul ministru Elena Udrea a fost condamnată în urmă cu o lună, de Curtea de Apel Bucureşti, la 8 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la luare de mită şi spălare a banilor în dosarul privind finanţarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale din 2009.

Udrea a primit mai multe pedepse, cuprinse între 3 şi 6 ani, pentru săvârşirea celor două infracţiuni. Instanţa le-a contopit, iar la condamnarea cea mai grea, de 6 ani, a fost adăugat un spor, urmând ca ea să execute în final 8 ani închisoare.

În acelaşi dosar, Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, a fost condamnată la 5 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor. Ea a primit 3 ani pentru instigare la delapidare şi două pedepse pentru instigare la spălarea banilor, de 3 şi 5 ani, acestea au fost contopite, rezultând o condamnare finală de 5 ani cu executare.

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a reacționat pentru prima dată după ce Ioana Băsescu a fost condamnată la închisoare. Aceasta a primit cinci ani cu executare, însă sentința nu este definitivă.

”Încă n-am văzut om condamnat la 5 ani de închisoare, pentru că a instigat, fără să primească vreun ban, fără să fi luat ceva. În schimb, am văzut foarte mulţi care au furat milioane şi care sunt bine-mersi. Nu-i atinge nimeni”, a declarat Traian Băsescu.

Ioana Băsescu, condamnată la 5 ani de închisoare cu executare

Curtea de Apel București a condamnat-o în urmă cu o lună pe Ioana Băsescu la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul despre campania electorală din 2009, a tătălui ei, Traian Băsescu. Tot în acest dosar au mai fost condamnate și alte persoane, precum Elena Udrea. Cu toții pot ataca această decizie, deoarece nu este una definitivă.

Ioana Băsescu este acuzată de instigare la delapidare și instigare la spălare de bani. Decizia Curții de Apel vine și ca urmare a faptului că la finalul lunii ianuarie, un procuror DNA a cerut  pedepse uriașe pentru Elena Udrea și fiica cea mare a fostului șef al statului,  Traian Băsescu.

Magistratul anticorupție a cerut peste 15 ani pedeapsă pentru Ioana Băsescu și peste 12 ani pedeapsă pentru Elena Udrea. Fostul ministru al Turismului a fost condamntă la rândul său, la opt ani de închisoare cu executare.

”Având in vedere jurisprudența și starea de concurs de comitere a faptelora apreciem că legea penală mai favorabila e Codul penal vechi. Chiar dacă limitele de pedeapsa sunt mai ridicate decât cele din Codul penal nou. Condamnați pe inculpata Udrea Elena pentru cele șapte fapte, aflate în concurs. Limitele pedepsei sunt de la 3 la 12 ani. Dozarea pedepsei trebuie sa fie corespunzătoare urmare modului în care a înțeles să se folosească de sarcinile si funcția avute. Orientați pedeapsa spre maximum special al acestei fapte de instigare la luare de mita. Pentru faptele de spalare de bani dispuneti condamnarea ei la o pedeapsa spre maximum pentru patru fapte de spalare de bani.Toate faptele sunt în stare de concurs real. Vă rugam să aplicați și un spor de pedeapsa, necesar în virtutea gravității faptelor comise prin prisma funcției si calității sale. A denotat disprețul total față de lege.Dispuneți stabilirea exectuării pedepsei în regim privativ de libertate”, a cerut procurorul în fața judecătorului de la CAB.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: