Redactia.ro
Home » Știri » Mircea Geoană, despre pericolul de la granițele țării noastre. Ce trebuie să facă România pentru a-și apăra zona Mării Negre

Mircea Geoană, despre pericolul de la granițele țării noastre. Ce trebuie să facă România pentru a-și apăra zona Mării Negre

Mircea Geoană, despre pericolul de la granițele țării noastre.

Mircea Geoană, despre pericolul de la granițele țării noastre. Secretarul general adjunct al NATO a vorbit despre războiul din Ucraina. Mircea Geoană a spus că pericolul de la granița Mării Negre este puternic, menționând cum trebuie România să-și apere zona.

Mircea Geoană, despre pericolul de la granițele țării noastre. Ce trebuie să facă România pentru a-și apăra zona Mării Negre

Mircea Geoană, secretatul general adjunct al NATO a vorbit despre războiul din Ucraina, dar și despre pericolul țării noastre. Geoană a declarat că România, Bulgaria și Turcia trebuie să găsească un echilibru cu Rusia în zona Mării Negre. Mircea Geoană a declarat că situația în Marea Neagră este complicată și că asistăm la o blocadă a porturilor ucrainene. Conform acestuia, deși armata rusă nu are resurse economice pentru a se ocupa de Odea, aceștia au blocat exporturile.

În ceea ce privește România, Mircea Geoană a spus că interesul principal al NATO este să păstreze libertatea de navigație și de comerț. „Şi noi avem interese economice în Marea Neagră, exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră, Portul Constanţa, care e în clipa de faţă un port colosal de important strategic şi comercial, colosal de important, şi poate că şi pentru Bulgaria şi pentru Turcia, fiind ţări NATO, noi suntem într-un fel cele mai relevante ţări din punctul de vedere al găsirii unui echilibru între Federaţia Rusă şi NATO în Marea Neagră”, a arătat Mircea Geoană, la Antena 3.

Secretarul adjunct al NATO a explicat că în această perioadă au loc discuții pentru deblocarea porturilor ucrainenen și că România este în acest punct garantul libertării de navigație și comerciale în zona NATO a Mării Negre. „Şi de aceea această zonă, în opinia mea, va căpăta o relevanţă şi mai mare, pentru că Ucraina va trebui să respire economic undeva”, a mai spus Mircea Geoană.

Ce spune Mircea Geoană despre războiul din Ucraina

Mircea Geoană a vorbit, în direct, la Știrile PRO TV, despre războiul dintre Rusia și Ucraina. Oficialul a spus că va fi un război de uzură, de durată și că următoarele săptămâni vor fi determinate pentru cursul confilictului.

Secretarul general adjunct al NATO a mai spus că în jur de o treime din forțele rusești sunt incapacitate în momentul de față. În ceea ce privește posibilitatea ca Rusia să izbucnească un război cu NATO, Mircea Geoană a declarat că nu vede astfel de intentii din partea Rusiei și că NATO este puternică și mult prea mobilizat pentru că armata lui Vladimir Putin să reprezinte un pericol pentru alianță.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: