Redactia.ro
Home » Știri » Mircea Lucescu, șanse mari să fie noul antrenor al naționalei. Detalii de ultimă oră de la negocieri

Mircea Lucescu, șanse mari să fie noul antrenor al naționalei. Detalii de ultimă oră de la negocieri

Mircea Lucescu

Mircea Lucescu, aproape de a deveni noul selecționer al echipei naționale de fotbal a României, este pe cale să semneze un contract pentru doi ani. După o absență de 38 de ani de pe banca naționalei, „Il Luce” a fost convins de Mihai Stoichiță să revină în această poziție importantă.

Negocierile și oferta FRF

După ce Gheorghe Hagi a refuzat oferta Federației Române de Fotbal (FRF) de a deveni selecționer, președintele Răzvan Burleanu a apelat la un alt nume uriaș din fotbalul românesc: Mircea Lucescu. Burleanu l-a delegat pe Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, să poarte discuții cu Lucescu. În urma unei întâlniri de peste trei ore, Stoichiță l-a convins pe experimentatul antrenor să considere serios oferta, conform Fanatik.ro.

Mircea Lucescu este încântat de propunerea primită și urmează să se întâlnească și cu Răzvan Burleanu pentru a discuta detaliile finale ale contractului. Acordul propus este valabil pentru o perioadă de doi ani, timp în care Lucescu va avea ocazia să își încheie cariera de antrenor într-un mod grandios, revenind la echipa națională, pe care a mai condus-o în trecut.

La 79 de ani, Mircea Lucescu este motivat să accepte această provocare. Ideea de a încheia cariera pe banca echipei naționale reprezintă o oportunitate unică pentru el. În anii ’80, Lucescu a reușit să califice echipa României la Campionatul European din 1984, o performanță remarcabilă după o absență de 14 ani de la turneele finale. Această experiență anterioară și succesul său notabil în cariera de antrenor îl fac o alegere ideală pentru a revitaliza echipa națională a României.

Decizia de a-l numi pe Lucescu ca selecționer vine într-un moment crucial pentru echipa națională, care se confruntă cu provocări semnificative în a-și recâștiga locul printre echipele de top ale Europei. După refuzul lui Gheorghe Hagi, FRF a considerat necesară aducerea unui antrenor cu experiență vastă și un palmares impresionant. Mircea Lucescu este cunoscut pentru capacitatea sa de a construi echipe competitive și de a motiva jucătorii să atingă performanțe maxime.

Cu un contract pe doi ani, așteptările sunt mari pentru Lucescu și echipa națională

Principalul obiectiv este calificarea la turneele finale, inclusiv Campionatul European din 2024. Experiența lui Lucescu, atât pe plan intern, cât și internațional, este văzută ca un atu major în atingerea acestor obiective. De asemenea, se așteaptă ca el să aducă stabilitate și o strategie clară echipei, aspecte esențiale pentru succesul pe termen lung.

Revenirea lui Mircea Lucescu la conducerea echipei naționale a stârnit deja reacții diverse în rândul suporterilor și experților. Unii văd această mutare ca pe o oportunitate de a reda strălucirea fotbalului românesc, în timp ce alții sunt sceptici cu privire la capacitatea echipei de a se ridica la nivelul așteptărilor. Cu toate acestea, majoritatea sunt de acord că experiența și abilitățile lui Lucescu pot aduce un suflu nou și necesar.

În concluzie, numirea lui Mircea Lucescu ca selecționer al echipei naționale de fotbal a României este pe cale să devină oficială. Cu un contract pe doi ani și o misiune clară de a revitaliza echipa, „Il Luce” are șansa de a încheia cariera sa de antrenor pe o notă pozitivă. Fanii fotbalului românesc așteaptă cu nerăbdare să vadă cum va reuși să transforme echipa națională și să o readucă în lumina reflectoarelor pe scena internațională.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini