Redactia.ro
Home » Știri » Misterul tunelurilor de sub Marea Neagră care ar conecta România de Turcia! Incredibil la ce erau folosite acum sute de ani

Misterul tunelurilor de sub Marea Neagră care ar conecta România de Turcia! Incredibil la ce erau folosite acum sute de ani

GALERIE FOTO (4)

S-au scris multe legende despre tunerile de sub Marea Neagră, însă nimeni nu a putut să le explice rostul în totalitate. Un lucru este cert, ele există și în ziua de astăzi și sunt ținute că plan de rezervă în cazul unui pericol care ar amenință România sau statele vecine.

Într-o cronică scrisă înaintea primului Război Mondial, s-a relatat o poveste foarte stranie despre țăranii din Dobrogea, care foloseau aceste tuneluri încă de acum 200 de ani. Ele se întind pe mii de kilometri și se spune car ar conecta România cu Turcia!

Au fost descoperite în anii 80′, ani în care în România Socialistă se contruia masiv. Nicolae Ceaușescu investea în infrastructură pe toate planurile și își dorea că țara noastră să devină o adevărată putere mondială. Asta s-a întâmplat și cu Canalul Dunăre-Marea Neagră, o mega-constructie realizata de comunisti, loc în are muncitorii au observat pentru prima dată aceste tuneluri.

Au fost descoperite într-un cimitir din Murfatlar și au fost folosite în nenumărate rânduri de muncitorii de la canal pentru a trece în Bulgaria în mod regulat.

Conform relatării, din sudul Dobrogei actuale și din Cadrilater pornesc două tuneluri subterane care traversează Marea Neagră. Acestea erau folosite cu precădere de țărani români.

Interesant este faptul că în timpul războiului, gurile de acces ale celor două tuneluri au fost astupate din motive de siguranță națională și au fost păzite cu mare atenție de gărzile comuniste. Se mai spune că securitatea din perioada comunistă era la curent cu existența acestor tuneluri megalitice și nu lăsă pe nimeni să se apropie de ele.

Incredibil la ce erau folosite! Nimeni nu s-ar fi gândit la asta!

Tot în cronică se speculează că schimbul de mărfuri între cele două țări era foarte înfloritor în acea perioadă. Din Turcia se importau numeroase produse și alimente, însă tunelurile aveau o mare importantă pentru a transporta turme de oi în Imperiul Otoman și în țările din Peninsula Asia Mică. Dobrogenii erau mari crescători de oi, iar tunelurile se pare că erau destinate, în mare parte spre acest lucru.

Misterul acestor construcții este fascinant, în condițiile în care se presupune că ele au fost construite în urmă acu mii de ani înaintea erei noastre. Oamenirea nu a aflat încă răspunsul, poate o civiliatile extrem de avansată din punct de vedere tehnologic a construit aceste tuneluri cu alte scopuri pe care încă nu suntem pregătiți să le știm.

 

 

 

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: