Redactia.ro
Home » Știri » Mitropolia Moldovei: Sărbătoarea Sfintei Parascheva nu se va mai organiza ca în fiecare an

Mitropolia Moldovei: Sărbătoarea Sfintei Parascheva nu se va mai organiza ca în fiecare an

Sarbatoarea SFANTA PARASCHEVA

Mitropolia Moldovei a anunțat în această seară că sărbătoarea Sfintei Parascheva nu se va mai organiza în perioada 8-15 octombrie. Conform acesteia, marea sărbătoare se va limita la Sfânta Liturghie ce va avea loc pe 14 octombrie. Totodată, reprezentanții Prefecturii susțin că decizia CJSU rămâne valabilă.

Mitropolia Moldovei: Sărbătoarea Sfintei Parascheva nu se va mai organiza

Conform Mediafax, Metropola Moldovei a declarat oficial miercuri seara că sărbătoarea Sfintei Parascheva nu va mai avea loc. Mai exact, va avea loc doar sărbătoarea Sfânta Liturghie ce va avea loc pe 14 octombrie. „Mitropolia Moldovei și Bucovinei a notificat Prefectura Județului Iași că sărbătoarea nu se va mai organiza în perioada 8-15 octombrie, ci se va limita la săvârșirea Sfintei Liturghii din data de 14 octombrie, ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva”, a transmis Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Întrebat dacă racla va mai fi scoasă pe 13 sau pe 14 octombrie, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei a declarat că în cazul în care nu va fi un număr mare de credincioși, iar rândul va putea fi gestionat, este posibil ca aceasta să nu fie scoasă deloc. „Dacă nu va fi un număr mare de închinători și rândul va putea fi gestionat în continuare doar în Catedrală și în curte, cel mai probabil că nu se va mai scoate racla deloc. Vom informa din timp asupra oricăror decizii în acest sens”.

Ce se va întâmpla cu decizia CJSU

În ceea ce privește decizia luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, reprezentanții Prefecturii Iași au declarat că aceasta va rămâne valabilă iar Poliția va fi în dispozitiv. „Se intră în plan din noaptea asta de la 12. Sunt legitimați cei care se așează la rând sau vor în incinta MMB”, au spus aceștia. Reamintim că CJSU a stabilit în ședința de marți ca persoanele care vor participa la sărbătoarea Sfintei Parascheva nu vor maia vea voie să atingă racla în care se află moaștele acesteia și vor fi obligați să porte mască de protecție, păstrând totodată distanța socială.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: