Redactia.ro
Home » Știri » Moment șocant pe Transfăgărășan. Tânără inconștientă, la un pas să fie atacată de un urs

Moment șocant pe Transfăgărășan. Tânără inconștientă, la un pas să fie atacată de un urs

Scena socanta pe Transfagarasan

În ultima perioadă au fost publicate mai multe imagini șocante în care sunt implicați urșii. Recent au fost publicate imagini îngrozitoare după ce un pui de urs din Predeal a fost împușcat mortal pentru că ar fi reprezentat un pericol pentru oameni, animalul fiind foarte atașat de oamenii din zonă.

Ieri, un alt video a fost postat pe Internet, după ce o tânără inconștientă a fost pe cale să fie devorată de un urs.

Imagini șocante pe Transfăgărășan. O tânără a fost pe care să fie ucisă de urs

Dorința oamenilor de a surprinde un moment inedit cu animalele sălbatice, le poate pune în pericol viața. O scenă asemănătoare a avut loc miercuri pe Transfăgărășan. O tânără a văzut un urs pe marginea drumului și a vrut să se apropie de el pentru a face un selfie.

Momentul șocant a avut loc în timpul în care tânăra s-a apropiat mai mult de animalul sălbatic, iar acesta a reacționat agresiv și a sărit către aceasta. Din fericire, aceasta a fugit imediat și a scăpat nevătămată.

Din cauza gesturilor inconștiente ale oamenilor, mulți urși au fost condamnați la moarte, iar cauzele sunt în principal avertizarea autorităților față de agresivitatea animalelor, fie hrănirea acestora de către turiști.

Reacția Ministrului Mediului după acest incident

Turiștii trebuie să înceteze să mai hrănească urșii pentru că în primul rând își pun viața în pericol și condamnă animalele sălbatice la moarte. Din păcate, mulți dintre turiști nu țin cont de acest fapt și doresc să facă selfie cu urșii pe care îi întâlnesc.

Costel Alexe, ministrul Mediului a transmis miercuri un mesaj de avertizare prin care oamenii sunt rugați să nu se mai apropie de urși, pentru că sunt animale sălbatice.

Ursul e un animal sălbatic protejat de lege, nu un animal de companie. Le spun încă o dată cetățenilor acestei țari: din toate discuțiile cu specialistii din minister, ONG-uri sau cei care se ocupă de studierea acestor specii, un urs care a dat de gustul biscuiților, napolitanelor, si simte că își poate obține astfel hrana, nu se va mai putea adapta niciodată în pădure. Poți să-l duci în creierii munților, va reveni la șosea, în comunitate. Trebuie să-i lăsăm să-și ducă viața și să trăiască în inima munților, nu să intervenim alimentându-l”, a declarat, miercuri, Costel Alexe.

#ursul

Din ciclul "români tâmpiți", azi unii care vor sa-si faca selfie cu bietul urs infometat. Doamne, mare ti-e gradina !

Publicată de Radu Tudor (radu-tudor.ro) pe Marţi, 30 iunie 2020

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: