Redactia.ro
Home » Știri » Momentul exact din zi când poți să slăbești. E momentul potrivit să depui efort, susțin experții

Momentul exact din zi când poți să slăbești. E momentul potrivit să depui efort, susțin experții

Momentul exact din zi când poți să slăbești. E momentul potrivit să depui efort, susțin experții

Iată care ar putea fi momentul exact din zi când poți să slăbești. Atunci ai putea să depui efort fizic și să dai jos kilogramele în plus, susțin experții.

Momentul exact din zi când poți să slăbești. E momentul potrivit să depui efort, susțin experții

Oamenii de știință din Suedia și din Danemarca s-au întrebat, de exemplu, dacă există o legătură între momentul zilei când facem sport și eficacitatea acestor exerciții fizice. Se pare că dacă facem sport seara nu ne ajută să ne atingem obiectivele atât de repede pe cât ne-am dori, așa cum se credea până acum.

Potrivit The Sun, cercetătorii au publicat în revista PNAS un studiu făcut pe șoareci, cu care avem multe trăsături comune, însă și diferențe importante. Se pare că rozătoarele care au fost puse să facă mișcare în „faza activă timpurie” (echivalentul dimineții târzii pentru oameni) și-au stimulat metabolismul mai mult decât șoarecii care au fost puși să facă mișcare în momentele în care de obicei se odihnesc. Și asta indiferent de ceea ce mâncaseră șoarecii.

Profesorul Juleen R. Zierath a declarat: „Rezultatele noastre sugerează că exercițiile fizice făcute dimineața târziu ar putea fi mai eficiente decât cele făcute seara. în ceea ce privește stimularea metabolismului și arderea grăsimilor. Dacă așa stau lucrurile, aceste informații s-ar putea dovedi valoroase pentru persoanele supraponderale”.

Profesorul Zierath a adăugat: „Momentul potrivit (n.r. când poți să slăbești) pare să fie important pentru echilibrul energiei din organism și pentru îmbunătățirea beneficiilor exercițiilor fizice asupra sănătății, însă sunt necesare mai multe studii pentru a trage concluzii fiabile cu privire la relevanța pentru oameni”.

Medicii din New York au descoperit anterior că perioadele optime de antrenament pot fi diferite de la un sex la altul, adică bărbații și femeile dau randament diferit în funcție de momentul zilei când fac sport. Femeile care vor să piardă grăsime în jurul burții și șoldurilor ar trebui să facă exerciții fizice dimineața, potrivit studiului. De asemenea, ele pot beneficia de un fund mai rotunjit și de picioare bine conturate, potrivit rezultatelor publicate în Frontiers in Physiology.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: