Redactia.ro
Home » Stil de viață » Monede digitale vs cash – Comparație

Monede digitale vs cash – Comparație

Istoria banilor cash datează încă din cele mai vechi timpuri, de pe vremea când oamenii plăteau cu monede de aur sau bijuterii pentru anumite servicii sau produse. Dacă însă ar trebui să ne oprim în timp tocmai în momentul în care conceptul de „bani” a început să ia amploare, ne-am opri în Europa de Vest, imediat după căderea Imperiului Roman. În perioada imediat următoare comercianții venețieni au fost cei care au început să plătească tranzacțiile mai mari cu ajutorul lingourilor de argint. În timp, odată cu evoluția din ce în ce mai pregnantă a economiei, livrările de argint au crescut, iar monedele au devenit din ce în ce mai mari, până când, în secolul XV, s-a dezvoltat o monedă standard care să poată fi utilizată pentru toate plățile internaționale.

 

Schimbările sociale, politice și evoluția industrială au fost printre cele mai importante precursoare ale apariției și dezvoltării banilor cash, fără de care nu putem trăi. Era digitală a fost un alt moment care a marcat viitorul banilor și a modului în care se fac plățile pentru că acesta a fost momentul în care banii au devenit mult mai ușor de tranzacționat.

Crypto monedele – scurt istoric

 

De la momentul apariției banilor cash și până în momentul în care au luat naștere criptomonedele, omenirea a avut timp să treacă printr-o mulțime de schimbări. Cu toate acestea, însă, nimic nu este mai incert și nu creează mai multă panică decât o inovație care pare că va schimba complet lumea. Piața criptomonedelor, deși mai sigură și mai eficientă din punct de vedere al securității nu a fost privită cu ochi buni de la bun început, astfel încât monedele digitale create înainte de anul 2009 au fost tratate cu scepticism. Totuși, în zilele noastre criptomonedele reprezintă un subiect important de discuție, care este adesea abordat de majoritatea canalelor de comunicare în masă, fie că ne referim la televizor, la radio sau la presa scrisă.

Ce tip de monede aleg românii?

 

Într-un studiu realizat anul trecut la cererea Tradesilvania, Ipsos România a reușit să identifice câteva informații cu privire la cunoștințele pe care le au românii cu privire la criptomonede. Dacă vom arunca o privire către aceste statistici, vom observa că o majoritate de 96% dintre adulții care au conexiune la internet au auzit de criptomonede și că 84% dintre aceștia sunt interesați de achiziția criptomonedelor. Mai mult, Bitcoinul este cea mai cunoscută monedă digitală în rândul compatrioților noștri, iar o altă statistică emisă de cei de la Forbes demonstrează că în România erau cel puțin 500.000 de mii de investitori la finele anului 2022.

De unde se cumpără monedele crypto?

 

Cel mai bine este să achiziționezi criptomonede prin intermediul unei platforme sigure și eficiente precum Tradesilvania. Nu numai că aceasta îți permite să îți păstrezi banii în siguranță, dar îți oferă și o modalitate mult mai ușoară prin care să îți gestionezi monedele digitale. Cu un portofel digital, rămâi organizat chiar și în cazul în care ești începător, iar asta te poate ajuta să faci tranzacții și plăți mai simplu și mai eficient.

Concluzie

 

Noutatea este întotdeauna înfricoșătoare, iar în acest moment criptomonedele trec printr-un proces de acceptare prin care au trecut absolut toate inovațiile din lume. Cu toate acestea, este important să reții că acestea sunt întruchiparea evoluției și a modului în care va funcționa viitorul, iar dacă îți dorești și tu să fii mereu cu un pas înaintea tuturor, acum este momentul să începi să investești și să cumperi monede digitale.

 

Fie că alegi să investești în Bitcoin, fie că te îndrepți către monede mai noi de pe piață este foarte important să îți poți menține toate investițiile în siguranță. Dezvoltatorii platformelor de trading au înțeles foarte bine acest lucru, motiv pentru care au creat portofele virtuale. Astfel, dacă până acum ceva timp obișnuiai să păstrezi banii cash în portofel, astăzi, își poți păstra monedele crypto tot într-un portofel, care este însă digital. Deși este posibil să fii neîncrezător la început, nu uita că totul începe atunci când ai puțin curaj, iar cu ajutorul Tradesilvania, călătoria ta în lumea monedelor virtuale poate începe chiar acum. Tot ce trebuie să faci este să îți creezi un cont, să afli care sunt investițiile de viitor și cum pot fi acestea gestionate cât mai bine

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini