Redactia.ro
Home » Monden » Monica Pop a fost din nou operată de cancer: ”A apărut iar ceva, e a 5-a operație”

Monica Pop a fost din nou operată de cancer: ”A apărut iar ceva, e a 5-a operație”

Monica Pop a fost din nou operată de cancer

Monica Pop a fost din nou operată de cancer. Dr. Monica Pop a suferit o nouă intervenție chirurgicală după ce a fost diagnosticată cu cancer. Medicul oftalmolog a povestit întreaga experiență pe contul său de socializare. Din fericire, intervenția a decurs bine, iar în curând se va întoarce la muncă.

Monica Pop a fost din nou operată de cancer: ”A apărut iar ceva, e a 5-a operație”

Dr. Monica Pop este o persoană luptătoare și extrem de puternică. Astăzi, celebrul medic oftalmolog a implinit 69 de ani. În urmă cu opt ani a fost diagnosticată cu cancer de colon, iar de curând a suferit cea de-a 5-a operație. Medicul oftalmolog a suferit cinci intervenții până acum și câteva tratamente foarte grele. Recent, Monica Pop a postat pe pagina sa de socializare un mesaj emoționant. Deși se luptă cu cancerul de mai bine de opt ani, medicul oftalmolog a demonstrat că este o persoană extrem de puternică. Din fericire, operația a decurs bine, iar în curând se va întoarce la cabinet.

„Am vorbit public adesea de boala mea, am militat mereu pentru pacienții cu cancer, pentru a nu fi descurajați de afirmațiile iresponsabile mereu auzite („boală letală, boală necruțătoare, boală neiertătoare” etc), în loc de a fi informați corect că e o boala foarte severă, dar tratabilă și nu de puține ori, vindecabilă!Eu supraviețuiesc de ani în urma unui cancer de colon, cu 4 operații pâna acum (și… mai urmează), tratamente chimioterapice variate, etc. În afara de perioadele de spitalizare pentru operații, am mers mereu la lucru din ziua următoare externării.Cum am putut! Iar la ultima operație, (meta hepatice) la externare am plecat direct la spitalul nostru, conducând eu! M-am tratat numai în România, exclusiv, atât operator cât și că medicație oncologică! Inclusiv acum!

Foarte important: bolnavii să facă tratament, dar să nu întrerupă activitatea, să evite orice elemente negative, să nu vorbească obsesiv despre boală, etc! De folos, sigur, tuturor pacienților oncologici de la o colegă de suferință, medic, supraviețuitoare!”, a scris Monica Pop pe Facebook.

Monica Pop, despre simptomele pe care le-a avut

Medicul oftalmolog a povestit la Antena 3 despre simptomele pe care le-a avut, dar pe care le-a trecut cu vederea. Monica Pop a mărturisit că este vina ei pentru că nu s-a dus mai devreme la doctor. „Tipul de neoplazie pe care am avut-o eu este un cancer de colon. Am avut simptome în sensul că aveam intermitent, cam la două luni, niște crampe destul de puternice, care mă țineau o zi.N-am dat importanță, că am zis că sigur e un colon iritabil pentru că mă tratam ca pentru un colon iritabil și mergea, deci era bine. Și cu toate acestea s-a întâmplat așa. Pe urmă am avut un șoc puternic. (…)Și am avut un stres îngrozitor, dar când am ajuns la spital, colegul respectiv a zis:„Monica, ești foarte-foarte albă la față. Du-te și fă ceva’. Eram ca o coala de hârtie. A doua zi de dimineață a început peritonita”, a declarat Monica Pop.

Conform medicului, cancerul se poate preveni, iar fiecare persoană care suferă de această afecțiune nu trebuie să se lase pradă bolii, și să încerce să fie cât mai pozitivă și puternică. „Și când nu îmi era foarte bine, eu spuneam că sunt foarte bine. Pentru că mi-am creat un mod de gândire, de viață, așa am învins. Nu am stat acasă nicio zi. A doua zi după externare, după intervențiile chirurgicale, m-am dus la serviciu. Am condus eu, așa cum am putut. Colegul care m-a operat mi-a zis să stau acasă două luni. Am zis: «bine, bine, stai tu, dacă vrei!».Sfătuiesc pe toată lumea să facă așa cum am făcut eu, dacă se poate, fizic. Decât să stai acasă și să te gândești… Nu e bine! Eu nu am stat în concediu, nici nu vreau să aud de așa ceva. Nu stai acasă și aștepți să mori! (…) Când afli o astfel de veste, ești dezarmat. Trebuie să te gândești: ai de ales? Nu ai de ales! Asta e! Faci tratament și gata!”, a declarat Monica Pop pentru doctorulzilei.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: