Redactia.ro
Home » Știri » Morgă mobilă la Spitalul Sfântul Pantelimon pentru decedații cu noul coronavirus

Morgă mobilă la Spitalul Sfântul Pantelimon pentru decedații cu noul coronavirus

Pandemia de coronavirus marchează situații dramatice în Capitală. Spitalele sunt din ce în ce mai aglomerate, iar la morgă nu mai este loc pentru cei care nu reușesc să învingă coronavirusul. Peste 95% din persoanele intubate mor.

 

Morga mobilă de la Spitalul Sfântul Pantelimon

 

Situația este îngrijorătoare și la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală. Unitatea are pregătită o morgă mobilă, pregătită pentru decesele de la ATI COVID.

Spitalul are o morgă cu doar 12 locuri, care este, însă, insuficientă. Managerula încercat să facă o extindere, însă, săptămâna trecută a cerut Departamentului pentru Situații de Urgență o morgă mobilă. Vineri a fost instalată, astfel, o autospecială frigorifică cu 52 de locuri, dintre care 10 sunt pentru persoanele supraponderale.

Astfel, în acest TIR mobil, persoanele care decedează pot sta la temperatura optimă până la două săptămâni.

Până în acest moment, toate paturile de terapie intensivă de la Spoitalul Sfântul Pantelimon au fost ocupate. Aici funcționează, de mai bine de o săptămână, și paturi de terapie intensivă pentru pacienții cu COVID. La Spitalul Sfântul Pantelimon, numărul deceselor este din ce în ce mai mare, dar nu neapărat din caza persoanelor confirmate cu noul coronavirus.

Managerul a declarat că săptămâna trecută că săptămâna trecută au decedat 25 de persoane. Motivul pentru care spitalul a avut nevoie de acest TIR mobil este ca pacienții care mor din cauza altor boli să rămână în morga spitalului. Astfel, cei care mor din cauza coronavirusului ar trebui să fie dispuși în această morgă mobilă.

 

Nou record la ATI, înregistrat ieri

 

Tot mai multe persoane pierd lupta cu COVID-19. Ieri, 14 noiembrie, au fost înregistrate 9.460 de noi cazuri de coronavirus, în România. Ieri a fost înregistrat un nou record de pacienți ajunși la Terapie Intensivă: 1.172 de români sunt în stare gravă. Mai mult, 239.051 de pacienți au fost declarați vindecați.

Ieri, au fost raportate 129 de noi decese, dintre care 73 de bărbați și 56 de femei. Pacienții infectați cu noul coronavirus au fost internați în spitalele din Alba, Argeș, Arad, București, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dolj, Gorj, Galați, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Iași, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiș, Teleorman, Vâlcea și Vaslui.

Dintre persoanele decedate,  decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 de ani, 5 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 10 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 31 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 48 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 32 decese la categoria de peste 80 de ani, potrivit GCS.

120 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 6 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar alți 3 pacienți nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: