Redactia.ro
Home » Homepage » Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului se amână! Opoziția nu are cvorum

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului se amână! Opoziția nu are cvorum

moțiunea de cenzură

Moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Orban se amână din lipsă de cvorum.

Ședința Parlamentului dedicată moțiunii de cenzură a fost suspendată, luni, la prânz, din cauza absenteismului major (170 parlamentari  prezenți față de 233 necesari), ședința s-a reluat la ora 15.30. Nici după a doua numărătoare nu s-a atins cvorumul de ședință. Au fost prezenți în sală 226 de senatori și deputați.

………….

Se fac ultimele calcule înainte de votul pe moțiunea de cenzură. Acestea arată că partidele care susțin moțiunea – PSD, Pro România, ALDE și PPUSL – strâng la limită o majoritate cu care să demită Guvernul, însă orice absență ar putea duce la un eșec al opoziției. Social-democrații sunt însă destul de siguri că moțiunea va trece.

Între timp, PSD în loc să câștige voturi, pierde parlamentari. Deputatul PSD de Arad, Adrian Todor a fost trimis în carantină 14 zile, fiind contact al unei persoane confirmate cu coronavirus, motiv pentru care va lipsi de la votul moțiunii, susțin surse din partid, potrivit digi24.ro. Este deocamdată singurul caz, cel puțin până la această oră, conducerea PSD dând asigurări că restul parlamentarilor vor fi în sală și vor vota.

Sorin Grindeanu, vicepreședintele partidului, a precizat că PSD se bazează „sută la sută” pe parlamentarii partidului. „Eu am convingerea că mâine această moţiune de cenzură va fi votată şi va trece”, a afirmat Sorin Grindeanu. Întrebat câţi parlamentari PSD vor fi în plen la votul pe moţiune, Grindeanu a răspuns: „Toţi. Cine nu se prezintă mâine sau votează invers, dacă nu există o cauză obiectivă, înseamnă că nu mai face parte din echipa PSD. Vreau să fiu cât se poate de clar din acest punct de vedere.”

Acuzații de blat înainte de votarea moțiunii de cenzură

Între PSD și Pro România au apărut deja acuzații de trădare. Duminică, președintele Pro România, Victor Ponta, a declarat că moțiunea de cenzură nu trece pentru că PSD și PNL ar fi făcut „blat”.

Parlamentul se reuneşte în şedinţă comună, luni, de la ora 14,00, în ultima zi a sesiunii extraordinare, pentru a dezbate şi vota moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi intitulată „Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”.

Marcel Ciolacu a anunțat una din variantele de premier, dacă moţiunea trece. Este vorba despre viceguvernatorul Băncii Naţionale a României, Leonardo Badea. „E una dintre variantele luate în calcul în acest moment şi e un om care merită să aibă această propunere”, a precizat președintele PSD, duminică seară, la Antena 3.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: