Redactia.ro
Home » Stil de viață » Motive incredibile pentru care oamenii cu ochii albaștri sunt unici

Motive incredibile pentru care oamenii cu ochii albaștri sunt unici

ochii albaștri

Timp de milenii, culoarea albastră a ochilor a fost adorată și idolizată. A devenit rapid etalonul frumuseții și un simbol al sfințeniei. Astăzi, oamenii cu ochii albaștri au devenit o obișnuință, pentru că îi vedem peste tot.

Dar știai că, la un moment dat, nu exista deloc culoarea albastră a ochilor? Timp de mii de ani, oamenii primitivi au privit lumea exclusiv cu ochii căprui și apoi într-o zi – POOF – s-a născut un copil cu ochi albaștri!

Iată câteva motive incredibile pentru care oamenii cu ochii albaștri sunt unici

1. Mutație genetică

Culoarea albastră a ochilor este rezultatul unei mutații genetice care s-a întâmplat în urmă cu aproximativ șase – zece mii de ani, potrivit mai multor surse. Credeți sau nu, toți oamenii cu ochi de culoarea cerului sunt descendenții unei singure persoane care a avut prima dată această mutație în gena OCA2, care a perturbat producția de melanină în iris.

Oamenii moderni cu ochi albaștri au aceeași mutație genetică în același loc al ADN-ului lor, ceea ce este o dovadă clară a existenței unui singur strămoș comun care s-a născut cel mai probabil undeva în partea de nord-vest a regiunii Mării Negre (Ucraina, Moldova, România) în perioada neolitică.

2. Cum a supraviețuit această mutație?

Oamenii de știință sunt încă nedumeriți despre modul în care această mutație a păcălit principiile de bază ale evoluției și a început să se răspândească pe tot globul. În primul rând, o mutație trebuie să ofere speciei un avantaj pentru a supraviețui procesului de selecție naturală. Lucrul amuzant al ochilor albaștri este că această mutație nu oferă beneficii speciale și poate fi destul de dăunătoare.

Ce este corneea

Corneea este mult mai sensibilă la orice stimul mecanic în comparație cu persoanele cu ochi caprui și cu ochii negri. Nu mai vorbim despre faptul că oamenii cu ochii albaștri sunt mai sensibili la anumite boli oculare, ceea ce poate duce la creșterea excitabilității nervoase, migrene și probleme de hipersensibilitate.

3. Intervenție extraterestră?

Da, să vorbim despre extratereștri! De milioane de ani, oamenii au avut ochii întunecați și, dintr-o dată, un copil cu ochi albaștri se naște din părinți obișnuiți, cu ochii căprui. De ce a durat atâta timp? De ce s-a manifestat mutația într-o anumită perioadă de timp? Ce i-ar putea provoca apariția?

Ar fi putut fi un cadou din partea zeilor? Poate în urmă cu mii de ani, oamenii au fost experimentele unor călători interstelari? Desigur, acesta este locul în care știința intră în conflict cu mitologia. Dovezile științifice spun că toți oamenii de astăzi cu ochii albaștri provin de la un strămoș și, potrivit miturilor, majoritatea zeilor antici aveau ochi albaștri. Poate ochii albaștri sunt ceea ce am moștenit de la zei? Poate că era un călător al timpului cu ochi albaștri din viitorul îndepărtat? Cine știe!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: