Redactia.ro
Home » Știri » Motivul bizar pentru care nu există ferestre în supermarketuri. Sigur nu te-ai fi gândit la asta

Motivul bizar pentru care nu există ferestre în supermarketuri. Sigur nu te-ai fi gândit la asta

supermarketuri

În ceea ce privește spațiile comerciale, nimic nu este lăsat la voia întâmplării. Fiecare aspect, de la culorile utilizate până la aranjarea coridoarelor sau ordinea în care sunt expuse produsele, este selectat cu atenție și, în primul rând, cu un scop bine definit. Este posibil să fi observat că clădirile magazinelor nu au ferestre. Iată care este motivul pentru această alegere bizară, la prima vedere!

Motivul bizar pentru care nu există ferestre în spațiile comerciale

De câte ori te-ai gândit că intri doar repejor într-un magazin și în cele din urmă ajungi să petreci o oră acolo, umplând un cărucior cu tot felul de produse, chiar dacă inițial aveai nevoie doar de un singur lucru? Cu siguranță, toți am experimentat acest lucru cel puțin o dată. Și acesta este un exemplu elocvent care demonstrează cât de bine funcționează straregia de marketing a spațiilor comerciale.

Fiecare aspect al interiorului unui magazin este atent gândit: modul în care sunt prezentate produsele, ordinea în care sunt aranjate, forma rafturilor, și multe altele. Spre exemplu, poate ai remarcat că, în general, supermarketurile nu au ferestre.

Lipsa ferestrelor în magazine are o bază psihologică. Comercianții doresc să creeze un mediu în care clienții se simt confortabil și în care sunt mai predispuși să petreacă timp.

De fapt, acesta este și motivul pentru care multe magazine utilizează gresie pe podea. Acest tip de podea amplifică sunetele produse de roțile cărucioarelor atunci când acestea sunt deplasate rapid. În consecință, oamenii se deplasează mai lent pentru a nu-i deranja pe cei din jur și, implicit, au ocazia de a observa mai atent produsele aflate pe rafturi.

Potrivit specialiștilor, există mai multe motive pentru care supermarketurile nu au ferestre. Unul dintre aceste motive este dorința de a face ca clienții să uite de timp de îndată ce intră în magazin. Absența ferestrelor îi determină pe clienți să nu observe schimbările din exterior, cum ar fi deteriorarea vremii sau lăsarea întunericului și să nu simtă presiunea de a se grăbi.

Există și magazine care au ferestre prin care poate pătrunde lumina naturală

Există și un alt motiv pentru absența ferestrelor. Ferestrele mari ar permite pătrunderea luminii naturale, iar aceasta ar putea cauza decolorarea ambalajelor, făcându-le să pară uzate și nepotrivite pentru consumatori.

Cu toate acestea, există centre comerciale care nu țin seama de aceste reguli nescrise. De exemplu, lanțul de supermarketuri Aldi a deschis câteva magazine în Germania care dispun de ferestre mari, prin care lumina solară pătrunde în spațiul comercial. Pentru a preveni deterioarea ambalajelor sau afectarea calității alimentelor proaspete au fost instalate filtre UV pe geamuri.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: