Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Motivul ireal pentru care ar trebui să adaugi aspirină în mașina de spălat. Vei vedea imediat rezultatele

Motivul ireal pentru care ar trebui să adaugi aspirină în mașina de spălat. Vei vedea imediat rezultatele

Efectele benefice ale aspirinei asupra sănătății umane sunt deja foarte bine cunoscute, dar puțini știu că această mică pilulă albă, cu nume științific de acid acetilsalicilic, are o multitudine de alte întrebuințări, în special în treburile gospodărești. 

Foarte puține persoane știu faptul că aspirina poate avea un rol foarte important în momentul în care este pusă în mașina de spălat. Iată ce trebuie să știi, de fapt, despre „pastila săracului”.

De ce să adaugi aspirină în mașina de spălat

Adăugarea aspirinei în mașina de spălat poate ajuta la îmbunătățirea aspectului hainelor albe, care tind să-și piardă strălucirea cu timpul și să capete o nuanță de gri sau chiar galben. În loc să recurgi la înălbitori puternici, care pot deteriora materialele, poți folosi pur și simplu aspirină.

Pentru a obține rezultate optime, specialiștii recomandă adăugarea a 5 pastile de aspirină în cuva mașinii de spălat, la fiecare spălare. Hainele își vor recăpăta albul inițial, fără ca țesăturile să fie deteriorate. Pe lângă beneficiile economice evidente (aspirina este mult mai ieftină decât înălbitorii de rufe), acest truc este benefic și pentru mediul înconjurător, deoarece reduce cantitatea de produse chimice dure care ajung în apa reziduală.

Ce alte întrebuințări mai are aspirina

Însă avantajele folosirii aspirinei în gospodărie nu se opresc aici. Aceasta poate fi utilizată pentru a îndepărta petele de transpirație de pe haine. Dizolvă o aspirină în apă caldă și aplică soluția pe petele de transpirație. Lasă să acționeze peste noapte și apoi spală hainele în mod normal. Puteți fi surprins de eficacitatea acestui truc simplu.

Aspirina poate fi folosită și pentru a elimina depunerile de săpun de pe cadă. Amestecă cinci pastile de aspirină pisate cu produsul de curățare pe care îl folosești în mod obișnuit, aplică pe zonele cu probleme și lasă să acționeze pentru o jumătate de oră.

Mai mult, aceasta poate fi chiar o soluție de urgență pentru a reporni bateria de la mașină. Două tablete de aspirină adăugate în baterie pot crea o reacție cu acidul sulfuric din baterie, încărcându-l suficient cât să ajungi la primul service auto.

Toate aceste trucuri demonstrează că aspirina este mult mai mult decât un simplu medicament – este un adevărat ajutor în gospodărie, economisind bani, protejând mediul și simplificând viața cotidiană.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: