Redactia.ro
Home » Monden » Motivul pentru care Tudor Chirilă nu le cumpără telefoane copiilor săi: „Nu le-am luat telefoane pentru că ei au înțeles foarte clar”

Motivul pentru care Tudor Chirilă nu le cumpără telefoane copiilor săi: „Nu le-am luat telefoane pentru că ei au înțeles foarte clar”

Tudor Chirilă a decis să nu le dea acces copiilor săi la tehnologie.

Tudor Chirilă, cunoscut pentru contribuțiile sale artistice și pentru rolul său de antrenor în emisiunea „Vocea României”, a împărtășit într-un interviu detalii despre modul în care își crește cei doi fii, în vârstă de 6 și 8 ani. Artistul și soția sa, Iulia, adoptă o abordare holistică asupra educației copiilor lor, promovând echilibrul între rutină și creativitate și încurajându-i să exploreze lumea înconjurătoare.

Chirilă subliniază importanța unei viziuni corecte asupra vieții și își îndeamnă copiii să fie conștienți de impactul acțiunilor lor asupra societății. Într-un cadru educațional, el transmite lecții fundamentale despre importanța repetiției și a efortului continuu pentru a-i pregăti pe cei mici pentru viitor.

Artistul evidențiază diferențele semnificative dintre generațiile actuale și cele anterioare, subliniind riscul ca noile generații să devină mai degrabă consumatori decât creatori din cauza dependenței de conținutul digital. Chirilă promovează stimularea creativității copiilor, încurajându-i să fie creatori, nu doar consumatori pasivi.

Motivul pentru care Tudor Chirilă nu le cumpără telefoane copiilor săi

Un aspect interesant dezvăluit de artist este decizia de a nu le cumpăra telefoane smart copiilor săi. El explică că aceștia pot comunica și în alte moduri, iar introducerea tehnologiei în viața lor va fi o decizie luată conștient atunci când vor fi pregătiți să înțeleagă provocările lumii digitale. Chirilă subliniază că nu-l deranjează expunerea la ecran atât de mult, cât expunerea la social media.

„Nu le-am luat telefoane pentru că ei au înțeles foarte clar că sunt niște calculatoare. Au înțeles foarte bine și că în alte familii fac oamenii ce cred, iar noi, în a noastră, facem ce considerăm. Dacă vor avea telefoane pentru a comunica, vor putea și cu unele de 10-15 ani care nu sunt smartphone-uri. Nici social media, nici telefoanele nu vor intra prea repede în viața lor”, a declarat Tudor Chirilă pentru VIVA.

Tudor Chirilă îi lasă pe copii să aleagă când vor mai crește

Artistul pune accent pe faptul că expunerea la social media este o preocupare mai mare decât expunerea la ecran, evidențiind pericolul de a mulțumi zeci de mii de oameni odată, în detrimentul conexiunilor autentice și semnificative. Așadar, Tudor Chirilă adoptă o abordare conștientă în privința introducerii tehnologiei în viața copiilor săi, astfel încât aceștia să poată naviga în lumea digitală cu înțelepciune și responsabilitate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: