Redactia.ro
Home » Știri » Motivul pentru care un bărbat de 39 de ani și-a înscenat moartea. Nimeni nu se aștepta la așa ceva

Motivul pentru care un bărbat de 39 de ani și-a înscenat moartea. Nimeni nu se aștepta la așa ceva

Jesse Kipf și-a înscenat moartea.

Într-un caz care pare desprins din scenariile de film, Jesse Kipf, un bărbat de 39 de ani din Kentucky, SUA, a recurs la o metodă extremă pentru a scăpa de obligația de a plăti pensia alimentară pentru copilul său. Pentru a evita plata a peste 100.000 de dolari către fosta soție, Kipf a furat informații de la un medic și a falsificat documente pentru a se declara mort.

Folosindu-se de datele furate, Kipf a accesat registrul online al deceselor din Hawaii și a reușit să obțină un certificat de deces în numele său. Această acțiune a fost menită să îl „elibereze” de obligația legală de a furniza suport financiar pentru întreținerea copilului său.

Consecințele acțiunilor sale

Totuși, planul lui Kipf nu a avut succesul scontat pe termen lung. A fost prins și a recunoscut comiterea fraudei în fața Tribunalului Districtual al Statelor Unite pentru Districtul de Est din Kentucky, la data de 29 martie 2024. Pe lângă evitarea plății pensiei alimentare, Kipf a recunoscut și că a comis alte fraude informatice, care au produs un prejudiciu total de aproape 200.000 de dolari.

Conform acordului de recunoaștere a vinovăției, Jesse Kipf a acceptat să plătească despăgubiri pentru prejudiciile cauzate, inclusiv suma datorată fostei soții pentru întreținerea copilului. Cu toate acestea, se confruntă acum cu posibilitatea unei pedepse de până la șapte ani de închisoare și amenzi care ar putea atinge suma de 500.000 de dolari.

„Inculpatul s-a infiltrat, de asemenea, în sistemele de înregistrare a deceselor din alte state folosind acreditările pe care le-a furat de la alte persoane reale. Inculpatul și-a înscenat propria moarte, în parte, pentru a evita obligațiile restante de întreținere a copilului față de fosta sa soție”, se arată în acordul de recunoaștere a vinovăției.

Reacții și consecințe în acest caz

Cazul lui Jesse Kipf a stârnit reacții variate în rândul opiniei publice și ridică semne de întrebare legate de vulnerabilitățile sistemului de înregistrare a deceselor, precum și de măsurile de securitate informatice. În plus, situația scoate în evidență lungimile la care unele persoane sunt dispuse să meargă pentru a evita responsabilitățile financiare și legale.

Verdictul în cazul lui Kipf este așteptat să fie anunțat în curând, marcând încheierea unui caz neobișnuit care a atras atenția asupra unor probleme serioase din sistemul judiciar și cel informatic. Între timp, comunitatea rămâne cu lecția că înșelăciunea și evaziunea de responsabilități nu doar că sunt ilegale, dar aduc și consecințe grave.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: