Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Motivul straniu pentru care niciun băiat nu s-a născut în ultimii 10 ani într-un sat din Polonia

Motivul straniu pentru care niciun băiat nu s-a născut în ultimii 10 ani într-un sat din Polonia

Motivul straniu pentru care niciun băiat nu s-a născut în ultimii 10 ani într-un sat din Polonia

O știre dintr-un sat micuț din Polonia a făcut înconjurul lumii. Deși la prima vedere nu pare a fi ceva ieșit din comun, asta pentru că știrea este despre nașterea unui băiețel, analiza făcut după apariția bebelușului a scos la iveală un detaliu foarte important. În decurs de 10 ani, niciun băiat nu s-a născut în acest sat. 

Motivul straniu pentru care niciun băiat nu s-a născut în ultimii 10 ani într-un sat din Polonia

A trecut mai bine de un deceniu de când s-a născut ultimul băiat în micul sat polonez Miejsce Odrzanskie. Potrivit ultimelor statistice, cei mai recenți 12 copii fiind toți fete. După apariția articolului cu nașterea bebelușului, primarul regiunii a declarat că a existat ”interes științific” din partea geneticienilor și din acest motiv s-a creat această ”anomalie ciudată a populației”. De asemenea, acesta mai vorbește și despre faptul că mamele și-au schimbat stilul de viață care ar putea influența acest lucru.

Cu toate acestea, se pare că evenimentul este doar o coincidență statistică. Situația analizată arată că o naștere are două rezultate cu același procent de probabiliatate. Astfel că, bebelușul poate fi atât fată, cât și băiat, iar probabilitate este de 1/2. De asemenea, fiecare naștere individuală poate fi considerată independentă de cea anterioară, astfel că pentru o mamă care a făcut o fată nu va fi probabilitatea ca să facă mai mult o fată.

Care este propabilitatea ca 12 fete să se nască consecutiv

Probabilitatea de a avea două fete la rând este de 1/2 x 1/2 = (1/2)2 = ¼. Prin extensie, putem vedea că probabilitatea ca 12 fete consecutive să se nască în Miejsce Odrzanskie este (1/2)12 = 1/4096. Privind din exterior este puțin probabil, fiind ca și cum ți-ar spune cineva că există una din 4.000 de șanse ca mâine să plouă, iar atunci probabil că nu te-ai deranja să iei umbrela la tine.

Trebuie menționat că satul din Polonia nu are nimic special și că știrea era la fel de importantă dacă acest lucru se întâmpla în oricare alt oraș din lume. De asemenea, nici faptul că s-au născut numai fete nu este important. Puteau la fel de bine să fie toți baieți și fata să fie care care să rupă rândul. Statista este făcută în acest sat, asta pentru că este un sat foarte mic, cu doar 272 de persoane. Acesta are o natalitatea de cel mult una pe an. Asta înseamnă că această serie de 12 fete este extinsă pe parcursul a aproape un deceniu, ceea ce a atras atât de multă atenție.

Totuși, unii geneticieni cred că, în mod paradoxal, această situație este una normală. Având în vedere statistica generală privind persoanele de sex feminin și masculin care se nasc într-un interval de timp în Polonia. Raportat la numărul total de femei și bărbați pare să fie ceva absolut normal.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: