Redactia.ro
Home » Știri » Conflictul din Ucraina a fost reluat! Atac cu mortier şi armament antitanc lansat de lângă Doneţk

Conflictul din Ucraina a fost reluat! Atac cu mortier şi armament antitanc lansat de lângă Doneţk

Conflictul din Ucraina a fost reluat! Atac cu mortier şi armament antitanc lansat de lângă Doneţk

Conflictul din Ucraina a fost reluat! Un militar ucrainean a fost ucis într-un atac cu mortier şi armament antitanc lansat de lângă Doneţk.

Conflictul din Ucraina a fost reluat! Atac cu mortier şi armament antitanc lansat de lângă Doneţk

Armata ucraineană a anunţat sâmbătă că separatişti proruşi din estul Ucraonei au atacat trupe ucrainene cu mortier şi armament antitanc şi au ucis un militar ucrainean, relatează AFP. Aceasta precizează că atacul a fost comis dintr-un loc situat în apropiere de centrul administrativ al separatiştilor, la Doneţk.

Potrivit sursei, trupele ucrainene au ripostat atacului. Forţele ucrainene se află în război cu separatişti proruşi în regiunile Doneţk şi Lugansk din 2014, când Rusia a anexat Peninsula ucraineană Crimeea.

Rusia a comasat, în urma unei intensificări a violenţelor, la începutul acestui an, aproiximativ 100.000 de militari la frontiera cu Ucraina, aleimentând temeri cu privire la oescladare importantă a conflictului. Moscova a anunţat după aceea o retragere a trupelor, însă Statele Unite şi Kievul denunţă o retragere limitată.

Rusia subliniază că susţinerea sa a regiunilor separatiste ucrainene este pur politică, însă Kievul şi aliaţii săi din Occident acuză Moscova de faptul că trimite trupe şi armament pe front. Războiul civil din Ucraina s-a soldat cu peste 13.000 de morţi.

Ucraina, lovitură calculată pentru Federația Rusă

Ucraina a impus sancțiuni împotriva a 55 de bănci și 3 persoane din Federația Rusă. Numele incriminate sunt fondatorii ruși ai Băncii Maritime Sevastopol și executorul judecătoresc al așa-numitului „Birou al Serviciului Federal al Executorilor Judecătorești” din Crimeea ocupată de Rusia.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat un decret care vizează decizia Consiliului de Securitate Națională și Apărare din Ucraina din 18 iunie prin care impune sancțiuni împotriva a 55 de bănci și 3 persoane pentru o perioadă de trei ani. S-au impus sancțiuni și băncilor din Rusia și din Donbassul ocupat, printre care „Sverbank”, „Gazprombank”, „Banca Republicană Centrală a Republicii Populare Donețk”, „Banca de Stat a Republicii Populare Luhansk”, „Banca Moscovei ”, notează DCnews.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că cel puţin 50% dintre ucraineni nu doresc ca ţara lor să adere la NATO şi să devină „carne de tun”, criticând de asemenea Kievul pentru nerespectarea acordurilor de la Minsk privind regiunea Donbass.

”Vorbim despre linii roșii. Statele Unite au fost de acord cu Polonia și România cu privire la desfășurarea sistemelor de apărare antirachetă în aceste țări. Dar aceste complexe pot fi echipate cu rachete de atac. Acest lucru echivalează cu desfășurarea rachetelor sovietice în Cuba în timpul crizei rachetelor cubaneze. Dacă Ucraina se va alătura NATO, timpul de zbor al rachetelor de la Harkov sau Nipru la Moscova va scădea la 7-10 minute. Dacă Rusia ar fi desfășurat rachete la granița de sud a Canadei sau la granița de nord a Mexicului, cum ar reacționa Statele Unite la acest lucru?”, a afirmat Vladimir Putin.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: