Redactia.ro

Pasca perfectă pentru masa de Paște. Cea mai simplă rețetă

pasca

Cu sărbătoarea de Paște aproape de noi, este timpul să ne gândim la masa festivă pe care o vom pregăti. Masa de Paște este o ocazie de a aduna familia și prietenii, de a ne bucura de mâncăruri delicioase și de a celebra renașterea spirituală.

Pasca perfectă pentru masa de Paște. Rețeta completă

Tradițional, masa de Paște include preparate de carne de miel, ouă roșii și cozonac, dar există și alte mâncăruri specifice acestei sărbători. În funcție de regiune și de preferințe personale, meniul poate varia. Un singur lucru este sigur, însă. Pasca va fi nelipsită de pe masa oricăruia dintre noi. Așadar, iată o rețetă simplă și delicioasă pe care merită să o încercați.

Iată ingredientele de care ai nevoie pentru a pregăti o delicioasă pasca de Paște cu aluat de cozonac și umplutură de brânză, care îți va garanta o masă de neuitat și care, în mod sigur, va fi pe placul musafirilor.

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 20 g drojdie proaspătă
  • 150 g zahăr
  • coajă rasă de lămâie
  • 3 gălbenușuri
  • 200 ml lapte călduț
  • 150 g unt
  • un praf de sare
  • 2 lingurițe esență de rom

Pentru umplutură:

  • 1 kg brânză de vaci proaspătă
  • 4 albușuri
  • 3 linguri de griș
  • 125 g zahăr
  • 100 g stafide
  • coaja rasă de lămâie
  • 1 sticluță esență de vanilie sau rom
  • 1 gălbenuș

Începe prin încălzirea laptelui, la care se adaugă untul și zahărul, amestecând până la topirea acestora. Făina trebuie cernută de două ori pentru a-i asigura aerarea corespunzătoare. Într-un pahar, se adaugă drojdia, puțin lapte călduț și o linguriță de zahăr, amestecându-se bine până se dizolvă. Această amestec se lasă să se odihnească într-un loc călduros, până când își dublează volumul.

Stafidele se hidratează într-un bol cu apă călduță și esență de rom sau vanilie. În alt bol, se freacă gălbenușurile cu sare, coajă de lămâie și esență, apoi se adaugă în făină.

În aluat se încorporează treptat amestecul de lapte, unt și zahăr, urmat de drojdie, făină și gălbenușuri. Aluatul se frământă bine, apoi se lasă la dospit într-un loc cald, până când își dublează volumul.

În timp ce aluatul dospește, poți pregăti compoziția pentru umplutura de brânză. Aceasta se face din brânză de vaci proaspătă, albușuri, griș, zahăr, stafide hidratate și coajă rasă de lămâie. Se amestecă toate ingredientele până când compoziția devine omogenă.

După ce aluatul a crescut, se întinde pe o suprafață plană, astfel încât să acopere baza tăvii de copt. Se adaugă umplutura de brânză pe suprafața aluatului, după care se acoperă cu restul de aluat. Se ung marginile cu gălbenuș de ou și se bagă tava în cuptorul preîncălzit, la temperatura potrivită.

Pasca trebuie lăsată în cuptor până când se rumenește frumos, apoi se lasă să se răcească înainte de a fi servită. Cu aceste ingrediente și pașii descriși, vei reuși să pregătești o pasca delicioasă și plină de gust, perfectă pentru masa de Paște.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Motocoasa Electrica Cu Acumulator
Cantar Smart Cu Aplicatie
Lampa Solara LED SIKS Cu Telecomanda
Lanterna de cap LED SIKS, Profesionala, Incarcare USB
Ghirlanda Luminoasa Decorativa SIKS
Feliator multifunctional EDAR® manual, 8 setari de grosime, alb/gri
Etichete: