Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Mutarea eco-friendly în noua casă: Sfaturi utile

Mutarea eco-friendly în noua casă: Sfaturi utile

Grija față de mediu a devenit o preocupare pentru tot mai multe persoane, chiar și atunci când se mută într-o nouă casă. Dorința de a proteja mediul înconjurător ne îndeamnă să fim atenți la alegerile pe care le facem în fiecare zi, să fim mai responsabili atunci când mergem la cumpărături și să căutăm mereu alternative prietenoase cu natura.

Dacă urmează să te muți într-o locuință nouă sau schimbi sediul de firmă, venim în sprijinul tău cu câteva recomandări utile, pentru o relocare eco-friendly, confortabilă și rapidă.

 

Folosește materiale biodegradabile de ambalare

Un aspect important pe care să îl iei în considerare atunci când te muți este ambalarea obiectelor. Fie că sunt piese de mobilier, veselă sau obiecte decorative, acestea trebuie protejate corespunzător. Te sfătuim să optezi pentru materiale biodegradabile, precum hârtia reciclată pentru ambalare, care poate fi folosită pentru a înfășura obiectele fragile sau pentru a proteja suprafețele delicate.

Există o varietate de produse disponibile pe piață, precum cele pe bază de amidon sau hârtia fabricată din fibre de bambus. Cu siguranță, vei avea nevoie de folie pentru ambalare, dar și în cazul acesteia, există variante eco-friendly, care sunt la fel de eficiente, însă cu un impact mai mic asupra mediului.

Organizarea este cheia unei mutări eficiente, iar cutiile de carton sunt necesare pentru a depozita corespunzător obiectele pe care vrei să le transporți. Optează pentru variante fabricate din carton reciclat. De altfel, găsești o varietate de produse reutilizabile, care au un impact mai mic asupra mediului și sunt mult mai durabile. Totodată, acestea sunt și mai economice, întrucât rezistă unor utilizări repetate.

 

Donează sau vinde obiectele de care nu mai ai nevoie

Sigur există obiecte pe care le vei dori în noua casă, dar și unele de care nu vei mai avea nevoie. Chiar dacă ție nu îți mai sunt folositoare, sunt persoane care pot avea nevoie de ele. De aceea, îți recomandăm să le donezi, fiind o alternativă mult mai practică și prietenoasă cu mediul decât aruncarea lor.

Fie că  sunt aparate electrocasnice, piese de mobilier, obiecte decorative sau articole textile, cât timp sunt într-o stare bună, ele pot fi în continuare utilizate. Caută pe rețelele de socializare grupuri de donații sau întreabă la prieteni și vecini. În mod cert, vei găsi persoane bucuroase să le primească.

Bineînțeles, ai la dispoziție și varianta de a le vinde, putând astfel să obții un buget suplimentar pentru achiziționarea produselor necesare în noua casă.

Alege o firmă de mutări mobilă care este prietenoasă cu mediul

Întregul proces de mutare nu este ușor. Trebuie să demontezi piesele de mobilier, să le ambalezi corespunzător și să te asiguri că ajung în siguranță la destinație. Dacă lucrezi cu o firmă de transport mobilă din București, toate aceste griji dispar.

O firmă de transport cu experiență se va ocupa de întregul proces de mutare, de la utilizarea materialelor potrivite pentru ambalare și protecție, la demontarea mobilei și montarea ei în noua locație.

În plus, dacă alegi o firmă de transport mobilă care acordă importanță protejării mediului înconjurător, va avea grijă să colecteze și să recicleze materialele rezultate în urma procesului de relocare. Chiar și cele mai dificil de mutat obiecte, precum mobila suspendată de bucătărie sau o bibliotecă din lemn masiv, vor ajunge oriunde dorești, pentru a fi gata de utilizare. Toate acestea fără niciun efort din partea ta.

Fie că te vei ocupa singur de transportul mobilei, fie că vei apela la profesioniștii Sprintmove acordă atenție produselor pe care le utilizezi și caută soluții pentru protejarea mediului. Oricât de puțin par să conteze aceste eforturi, dacă sunt realizate la scară largă, contribuie semnificativ la crearea unui mediu înconjurător mai sănătos pentru generațiile următoare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini