Redactia.ro
Home » Știri » Muzeul Satului se redeschide miercuri. Reguli stricte pentru vizitatori

Muzeul Satului se redeschide miercuri. Reguli stricte pentru vizitatori

GALERIE FOTO (2) muzeul satului

Muzeul Satului din București se redeschide miercuri dimineață, la ora 10.00, însă intrarea va fi supusă unor reguli stricte: grupuri de vizitatori limitate la cinci persoane, iar vizita va dura maximum două ore.

Muzeul Satului „Dimitrie Gusti” a transmis marţi regulile care vor trebui respectate pentru vizitarea muzeului în arr liber.

  • Obligativitatea purtării măştii (medicală/nonmedicală), cu acoperirea gurii şi nasului;
  • Respectarea distanţei de minimum 1,5 m între persoane;
  • Limitarea grupurilor de vizitatori la 5 persoane;
  • Limitarea vizitei la un interval de timp de 2 ore;
  • Interzicerea accesului în muzeu a persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree);
  • Interzicerea accesului în muzeu a persoanelor care prezintă o temperatură peste 37,3 grade C sau care refuză să le fie verificată temperatura.

Muzeul Satului, măsuri pentru prevenirea COVID-19

Muzeul a pregătit o serie de măsuri pentru prevenirea COVID-19, astfel încât vizitatorii să fie în siguranţă:

  • Intrarea în muzeu se va face prin Şos. Kiseleff, nr. 28, iar ieşirea prin Şos. Kiseleff nr. 30 şi poarta „Mioriţa” (Parcul „Regele Mihai I” – Debarcader);
  • Au fost montate panouri informative cu normele sanitare (purtat măşti, mănuşi etc.) şi de distanţare socială recomandate de Institutul Naţional de Sănătate Publică în lupta împotriva coronavirusului.

Programul de vizitare va fi între orele 10,00 – 18,30, de luni până duminică.

Muzeul Satului, 84 de ani de la inaugurare

Muzeul Satului „Dimitrie Gusti” este cea mai vizitată atracţie turistică din Bucureşti. Situat în proximitatea Palatului Elisabeta, a Arcului de Triumf și a Parcului „Regele Mihai I”, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” este un simbol al Capitalei și al României.

Recent, s-au împlinit 84 de ani de la inaugurarea pentru public a muzeului, considerat o adevărată comoară etnografică. Aici sunt prezentate publicului locuinţe, monumente, artefacte provenind din diferite zone ale ţării, care ilustrează modul de viaţă de zi cu zi din lumea satului românesc al acelor vremuri.

De obicei, aniversarea era marcată de o serie de evenimente sociale: concerte de muzică populară, expoziții de fotografie, demonstrații ale maeștrilor populari, teatru, poezie și lansări de carte. Din păcate, din cauza pandemiei de coronavirus, acestea nu au putut avea loc.  Zilele Muzeului Satului au fost sărbătorite însă în spațiul virtual, unde vizitatorii au putut descoperit „Istoria Muzeului Satului în imagini”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini