Redactia.ro
Home » Știri » Nadia Comăneci, mesaj emoționant de 1 decembrie: „Românie dragă, mi-e dor de tine și de ai mei”

Nadia Comăneci, mesaj emoționant de 1 decembrie: „Românie dragă, mi-e dor de tine și de ai mei”

Nadia Comăneci le-a transmis un mesaj emoționant românilor de 1 decembrie, prin intermediul rețelelor de socializare.

 

Nadia Comăneci, mesaj emoționant pentru români

Marea gimnastă Nadia Comăneci le-a transmis un mesaj emoționant românilor cu ocazia Zilei Naționale, prin intermediul rețelelor de socializare. Fosta sportivă mărturisește că își dorește să ajungă în țară cât mai curând.

„Românie dragă, mi-e dor de tine şi de ai mei. Astăzi este o zi de sărbătoare. De aici de departe vă transmit multă, multă sănătate, bucuriii alături de cei dragi, lumină, respect, să trecem cu bine de această pandemie şi să ne revedem în ţară curând. La mulţi ani, dragi români. La mulţi ani, România!”, a fost mesajul transmis de Nadia Comăneci.

Cea mai mare gimnastă din România și singura care a primit nota 10 în istoria gimnasticii, nu uită niciodată care îi sunt originile. Sportiva româncă, stabiliă în Statele Unite alături de familia ei, le transmite în fiecare an semenilor mesaje de Ziua Națională.

 

„Zeița de la Montreal”

„Zeița de la Montreal” a împlinit luna trecută vârsta de 59 de ani. Fosta mare sportivă este activă pe rețelele de socializare și nu uită de fanii ei.

Nadia Comăneci și-a petrecut ziua de naștere în Statele Unite, acolo unde este și stabilită cu familia ei.

Nadia Comăneci este prima gimnastă din lume care a obținut nota 10 la Olimpiada de la Montreal în 1976. Sportiva a primit atunci 3 medalii de aur la vârsta de doar 14 ani. La competiția din Canada, gimnasta a mai primit încă 6 note de 10. În toral, românca a primit 9 medalii olimpice de aur, dintre care la individual. Ulterior, la Olimpiada de la Moscova, din 1980, românca a mai obținut două note de 10.

Într-un intreviu pentru Le Monde, unde a vorbit despre începuturile în gimnastică, sportiva româncă a vorbit despre începuturile în sport.

Nu consider că mi-a fost furată copilăria și adolescența, din moment ce e singura viață pe care am cunoscut-o și pe care vreau să o duc. Îi voi fi întotdeauna recunoscătoare mamei mele, ea este cea care m-a dus într-o zi la sală. Altfel, aș fi avut o existență normală și mult mai puțin interesantă. Nu am niciun regret și nici nu am avut. Priviți ce înseamnă viața mea: tot ce mi s-a întâmplat mi-a permis să fiu acolo unde sunt azi. Sigur, am avut momente dificile, ca oricine, dar am trecut peste aceste încercări, pentru că mă straduiesc mereu să fiu pozitivă și să iau ceea ce este mai bun din ce ni se întâmplă. 73 a fost numărul meu de concurs, 7×3=21, reprezentând a XXI-a ediție a JO, la Montreal. Am luat șapte note de zece, trei medalii de aur. 7+3=10”, spunea gimnasta, la acea vreme.

Nadia Comăneci i-a îndemnat pe mai muți tineri să practice sportul și să nu aibă limite atunci când fac asta.

Îmi doresc ca mai mulți tineri să practice sportul. Nu lăsați pe nimeni să vă spună că există limite”, spunea fosta gimnastă, la acea vreme.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: